“In München staat burgemeester met pot bier bij aardwarmteboringen”

Aardwarmte als bron van duurzame energie is veilig, betaalbaar en altijd en overal aanwezig, stelt Energie Beheer Nederland. Toch komt aardwarmte bijna niet terug in de eerste versies van de Regionale Energiestrategieën (RES’en), zo constateert men Wat kunnen we leren van succesvolle projecten in het buitenland?

In elk geval dat het staat of valt met een positieve blik van bestuurders, zo valt te lezen in een uitgebreid verhaal over de historie van aardwarmte met aan het woord Marit Brommer, directeur van de International Geothermal Association. Zij spreekt van drie lessen (goede samenwerking en communicatie, organisatie en financiële mechanismen) maar benadrukt daarnaast vooral het belang van positiviteit.

“In München staat de burgemeester bij wijze van spreken iedere dag met een pot bier bij de boringen”, lacht Marit. “Want zo moet je het wel doen. Projecten slagen, omdat mensen enthousiast zijn en blijven. Als aardwarmte niet kansrijk is, zou het never nooit wereldwijd slagen. De bron is misschien moeilijk te ontwikkelen, maar als hij er eenmaal is, is het een blijvertje." 

Lees hier het hele verhaal.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven