Tuinbouw denkt mee over EU-brede transitie naar duurzamere landbouw

Het Europese technologieplatform ‘Plants for the Future’ (Plant ETP) heeft aanbevelingen gepubliceerd voor een EU-brede transitie naar meer duurzame en innovatieve landbouwsystemen. Om actief bij te dragen aan deze transitie, heeft de Plant ETP een werkgroep voor duurzame landbouw opgericht met experts uit de academische wereld, de zaad- en veredelingsindustrie, agrarische dienstverleners en de boerengemeenschap. Uit de werkgroep kwam een rapport voort, dat Greenport West-Holland onder de aandacht brengt.

De werkgroep bekeek de uitdagingen en kansen van de agrarische waardeketens op de korte en lange termijn holistisch, en gebruikte dit om een visie te ontwikkelen voor toekomstige systemen voor voedsel, voer en biobased grondstoffen. Strategische richting en aanbevelingen voor essentieel onderzoek en innovatie worden hier gepresenteerd ten behoeve van beleidsmakers, verstrekkers van onderzoeksfinanciering, praktijkmensen en innovators in de landbouwwaardeketens.

Bekijk het rapport hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.