Record: 800 nieuwe rassen op Chinees tomatenevenement

Onlangs begon de 22e Guangzhou Expo of New Vegetable Varieties en de Chinese Tomato Seed Industry Alliance Conference in Guangzhou bij de Academy of Agricultural Sciences. Bijna 800 nieuwe tomatenvariëteiten verschenen op het toneel, waarmee een nieuw record werd gevestigd.

De beurs zal een maand duren, met 20 hectare demonstraties, waaronder meer dan 16 ha demogebied in het open veld en meer dan 3 ha demogebied in de kas. Voor het eerst wordt aan deze conferentie deelgenomen door de Chinese Tomato Seed Industry Alliance, die een recordaantal nieuwe tomatenrassen naar Guangzhou brengt.

De professionele tentoonstelling, met als thema tomaten, toont tomaten van klein formaat, grote tomaten en groenten en tomaten voor zowel verse levensmiddelen als bewerking. De variëteiten zijn ontworpen om aan de verschillende behoeften van de verschillende markten te voldoen. Bovendien worden op de expo ook enkele andere groentensoorten tentoongesteld, zoals broccoli.

Tijdens deze beurs vinden activiteiten plaats zoals een fototentoonstelling met groentethema, een tentoonstelling van groenteproducten, een discussiebijeenkomst over de groentezaadsector, groenteproeverijen en een tentoonstelling van kleine moestuintjes in de stad.

Volgens het Chinese ministerie van Landbouw is de Expo in Guangzhou in 2011 van start gegaan. De Expo bestaat nu al 10 jaar en er zijn al 21 edities met succes gehouden. De Expo heeft meer dan 30.000 nieuwe groentenrassen en ondersteunende technologie-integratie van nationale wetenschappelijke onderzoeksinstellingen en zaadbedrijven verzameld, meer dan 1.500 rassen geselecteerd en er wordt informatie verstrekt over vraag en aanbod op de groentemarkt, aanplantvereisten en de nieuwste technologieën.

In de volgende fase zal Guangzhou ernaar streven om de tentoonstelling uit te bouwen tot een gecentraliseerd presentatieplatform voor de ontwikkeling van de groentensector en de innovatieve prestaties van de zaadsector, een van de belangrijkste platforms voor binnenlandse en buitenlandse groentetelers om wetenschappelijk onderzoek te verrichten, prestaties om te zetten en uitwisselingen binnen de sector mogelijk te maken.

Bron: dayoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven