Polen wil snel 6 maanden 0%-btw-tarief op verse en bewerkte AGF invoeren

Na een vergadering van de Raad Economische en Financiële Zaken (ECOFIN) is bevestigd dat de ministers van Economische Zaken en Financiën van de EU-lidstaten het eens zijn geworden over de tekst van de wijziging van de btw-richtlijn. Polen wil de formele goedkeuring van deze richtlijn echter niet afwachten en heeft de Europese Commissie om toestemming gevraagd voor de invoering van een 0%-tarief op levensmiddelen gedurende een periode van zes maanden. 

Zodra er overeenstemming is bereikt over de tekst van de btw-richtlijn, wordt de mening van het Europese Parlement gevraagd, waarna de officiële goedkeuring door de Europese Raad volgt. Het ministerie verwacht in de eerste helft van 2022 een definitieve beslissing. 

"We willen niet wachten op de formele goedkeuring van de richtlijn door de Europese Raad. Daarom heb ik Eurocommissaris Gentiloni (Economische Zaken) nogmaals gevraagd om de mogelijkheid dat Polen gedurende zes maanden een 0%-btw-tarief op levensmiddelen introduceert in overweging te nemen."

Het ministerie laat weten dat het tijdelijke 0%-tarief onder meer van toepassing zal zijn op verse groenten en fruit, bewerkte AGF-producten en dranken die minimaal 20% groente- of fruitsappen bevatten. 

Bron: polishnews.co.uk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven