Noord-Holland brengt glastuinbouw in kaart

Wie van boven naar Noord-Holland kijkt, komt hele lappen glas tegen. Over die glastuinbouw was tot nu toe weinig gedetailleerde informatie bekend, maar de provincie heeft daar nu verandering in gebracht met de presentatie van een digitale glastuinbouwmonitor, vol cijfers en statistieken. In eerste instantie van geconcentreerd liggend glas, maar in de toekomst moeten ook solitaire kassen in kaart gebracht zijn.

De monitor laat onder meer zien waar de glastuinbouw in Noord-Holland zich bevindt en welke gewassen er worden geteeld. Ook de hoeveel werkgelegenheid die de sector biedt, hoe oud de kassen zijn en hoeveel energie er gebruikt wordt inzichtelijk gemaakt.

In de grote glastuinbouwgebieden staan in totaal 1.255 hectare kassen. Groententeelt neemt het grootste aantal hectares in beslag, met name in Agriport en Het Grootslag.

Noord-Holland loopt naar eigen zeggen met deze monitor voorop in het in kaart brengen van de glastuinbouw. De gegevens van de monitor worden jaarlijks ge├╝pdatet en de monitor zal in de toekomst worden uitgebreid met nieuwe indicatoren.

De komende jaren wordt de informatie aangevuld en zijn ook verspreid liggende kassen zichtbaar in de monitor. De glasmonitor is ontwikkeld door Greenport Aalsmeer, Greenport NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN en de provincie Noord-Holland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven