Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Noordhuys groeit door overnames naar 38 hectare

Noordhuys Tomatoes is de nieuwe eigenaar van Gebr. de Groot Kwekerijen uit Harmelen en Kwekerij van der Houwen uit Steenbergen. Daarmee voegt het bedrijf 22 hectare toe aan zijn bestaande locaties in Oude-Tonge en Tinte, waardoor het areaal groeit naar 38 hectare. Daarnaast wordt al vele jaren door Noordhuys Packing de dienst van verpakken uitgevoerd voor externe telers uit binnen- en buitenland. 

"De overname van beide bedrijven is na prettig verlopen onderhandelingen officieel afgerond", zo deelt Theo van Noord mee. Ondanks de uitdagende tijd waarin de glastuinbouw verkeert, is Noordhuys actief bezig met het realiseren van de groeistrategie die sinds 2018 is uitgezet. "Onze groeistrategie draagt bij aan verdere automatisering, verduurzaming en het beter kunnen voorzien in de behoeften en wensen van de retailklanten, die we samen met The Greenery beleveren."

Aan de hand van verschillende opties en routes is er tot nu toe groei gerealiseerd door diverse samenwerkingsverbanden aan te gaan. "Ik ben verheugd om namens ons gehele team mee te kunnen delen dat we opnieuw een stap hebben gezet in het verdere realiseren van de groeistrategie."

Noordhuys werd bij de onderhandelingen begeleid door YEALD, Van Otzel Financieel Advies, ZuidWest Bedrijfsadviseurs en Cees Advocaten. Daarnaast is men blij met het vertrouwen vanuit ING, dat passende financiering heeft verstrekt. "Via deze weg wil ik daarom ook alle hier bovenstaande partijen bedanken voor de aangeboden mogelijkheid om deze prachtige bedrijven over te nemen."

De huidige bedrijfsvoering op de bedrijven wordt overgenomen evenals het gemotiveerde team, besluit Theo. "Op deze manier hopen wij het succes van beide bedrijven ook in de toekomst te continueren. Wij kijken enorm uit naar deze prachtige stap en hopen verder te werken aan onze groeiambitie."

Noordhuys, dat bestaat uit teelttak Noordhuys Tomatoes, verpakkingsbedrijf Noordhuys Packing en Noordhuys People voor het leveren van medewerkers voor in de kas en de verpakkingshal, teelt al troscocktail-tomaten en voegt met de overname ook trosgrof-tomaten en losse tomaten toe aan haar assortiment. 

Voor meer informatie:
Noordhuys Tomatoes
www.noordhuys.nl 
info@noordhuys.nl 

 

Noordhuys Packing
www.noordhuys.nl/packing 

 

 

Noordhuys People
www.noordhuys.nl/people 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven