CZAV en CAV Agrotheek willen een minderheidsbelang verkrijgen in Farm21

Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A. (CZAV) en CAV Agrotheek investeren gezamenlijk ruim 1 miljoen euro in de agritech start-up Farm21. Hiermee willen zij de ontwikkeling van een dataplatform bewerkstelligen, waar teelt gerelateerde datastromen worden samengebracht met kennis en ervaring uit de praktijk, waarop adviezen kunnen worden gebaseerd. Belangrijk is dat telers eigenaar blijven van hun data en dat het platform aansluit bij bestaande management en beslissingsondersteunende systemen.  

Hoe werkt Farm21?
Farm21, bekend vanwege hun betaalbare sensoren, kan met de investering de ontwikkeling van hun dataplatform een boost geven. De input van telers en teeltadviseurs is de sleutel bij het succesvol implementeren van adviesmodellen en beslissingsondersteunende systemen. Een samenwerkingsverband bestaande uit een vaste groep teeltadviseurs, telers en software-experts bepaalt de uitwerking van digitale tools bij Farm21. In de roadmap staan alle functionaliteiten waar de sector de meeste behoefte aan heeft. Zo bundelen we de krachten binnen de sector voor een naadloze aansluiting op de praktijk.

De voorgenomen transactie is nog onder voorbehoud van de Autoriteit Consument en Markt.

Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A. (CZAV) is een agrarische coöperatie met ruim 3.000 aangesloten producenten van primaire landbouwproducten in de sectoren akkerbouw, fruitteelt, vollegrondgroententeelt, veehouderij, bloembollenteelt en biologische landbouw. CAV Agrotheek B.V is toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, (gras)zaden, veevoeders en producent en leverancier van bollen- en boomkluitnetten en bindelastiek in de agrarische sector. Farm21 B.V. is een ontwikkelaar en leverancier van sensoren.

bron: CZAV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven