Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aeroponics onder hoge druk in vertical farm van Italiaanse makelij

Het Italiaanse FRM produceert verticale systemen, waarin gebruikt wordt gemaakt van hoge druk aeroponics. Een eerste experimenteel systeem is al in gebruik als demo-opstelling bij de Universiteit van Bologna. 

Het systeem met hoge druk biedt voordelen, volgens Andrea Gugliemi: "De wortels staan niet in het water, maar worden besproeid met water dat uit een hogedruksysteem komt. De benodigde hoeveelheid water is zeer gering en daarom kunnen de systemen op verschillende manieren qua hoogte en afstand worden geplaatst, aangezien het systeem werkt bij 70 bar. Het systeem is ook volledig modulair: je kunt je beperken tot een paar tanks of tot zeer grote systemen, afhankelijk van de beschikbare ruimte."



“Kleine installaties kunnen handmatig bediend worden en zeer grote installaties zijn volledig geautomatiseerd. Wij hebben verschillende onderdelen van ons systeem gepatenteerd en andere zullen binnenkort worden gepatenteerd. Het is al mogelijk een experimenteel systeem uit te proberen aan de Universiteit van Bologna, waar belangstellenden van dichtbij kunnen zien hoe het werkt.”

“Het water wordt samen met de voedingsstof gesproeid op de wortels van de plantjes en dat maakt een nog nauwkeurigere controle mogelijk van het eindresultaat van de productie, dat constant en herhaalbaar is. In Italië zou dit systeem kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld steden of oude gebouwen, terwijl er uit het buitenland veel belangstelling komt uit gebieden waar water schaars is en niet voldoende voor de traditionele landbouwproductie plaatsvindt.”

FRM biedt de mogelijkheid modules te huren om zelf uit te proberen voordat mensen besluit systemen te kopen. In Rovereto verwacht het bedrijf binnenkort een fabriek op te zetten. 

Voor meer informatie:
Andrea Gugliemi
FRM
Piazza Manifattura 1
36068 Rovereto (TN) Italië
info@dashfrm.com 
stefano.boaretto@v-frm.com 
v-frm.com

Publicatiedatum: