Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Historisch gezien waren Marokkaanse producten altijd goedkoper, maar juist nu stijgen de kosten overal"

Het Nederlandse seizoen voor kasgroenten loopt, los van een deel belichte teelt, ten einde en Britse importeurs richten hun pijlen nu op Spanje en Marokko. "Op dit moment komen er product binnen uit Spanje en Marokko," aldus Harvey Cleeton, hoofd business development bij Vitafresh Produce.


Harvey op bezoek bij een Marokkaanse tomatenteler

"De investeringen in de Marokkaanse tuinbouw zijn de laatste tien jaar enorm geweest en hebben de Spaanse productie op het gebied van kwaliteit ingehaald. Historisch gezien waren Marokkaanse producten altijd goedkoper, maar juist nu stijgen de kosten overal. Arbeid is nog steeds goedkoper in Marokko, wat hen wel een licht voordeel geeft."

Vitafresh Produce heeft een goede en constante aanvoer uit beide landen. De geïmporteerde producten bestaan onder andere uit ronde tomaten, vleestomaten en trostomaten, courgettes, aubergines, komkommers en paprika's.

Foto: Spaanse kas met paprika's

"We importeren uit Marokko zowel over de weg als over zee," legt Harvey uit. "Als het over de weg gaat, gaat het door Europa, maar met zeevracht kan er af en toe vertraging zijn. Over het algemeen is de service echter goed. Onze exporteurs regelen het grootste deel van het papierwerk vanuit Europa, dus het verloopt allemaal vrij soepel.


Harvey met Spaanse paprika

"December is doorgaans een erg drukke maand voor transporteurs en vrachtvervoerders en ik verwacht dat zij dit jaar onder behoorlijk veel druk zullen staan," besluit Harvey.

Voor meer informatie:
Harvey Cleeton
Vitafresh Produce 
+44 (0) 1905 959931
hello@vitafreshproduce.com 

Publicatiedatum: