Vlaanderen stopt sneller met steun voor wkk op gas: "We worden gepakt op snelheid"

Vorige week heeft de Vlaamse regering een akkoord bereikt over een Vlaams klimaatplan. Eén van de belangrijke punten voor serretelers is dat besloten is tot een versnelde uitfasering van de wkk-steun op fossiele brandstoffen tegenover het regeerakkoord. Tomatenteler Piet Coysman uit Koolskamp reageert bij Focus WTV teleurgesteld. Hij investeerde in een warmtekrachtkoppeling.

"We hebben die investering gedaan een aantal jaren terug in de overtuiging dat we ten volle duurzaam bezig waren met het energieverhaal, maar vandaag worden we op snelheid gepakt. Voor mij concreet zal het nog wel zijn tijd lopen. Maar voor nieuwe collega’s die met nieuwe serres staan en gerekend hebben op een arbeidslooptijd van 30 jaar, is dat wel een serieus probleem." 

De praktische uitvoeringseffecten van het akkoord en de effectieve startdatum zijn het onderwerp van een nog te organiseren overleg met de sector, zo deelt belangenhartiger Boerenbond. Lees dat bericht hier.

Vlaanderen wil een vermindering van CO2-uitstoot met 40 procent tegen 2030. Oorspronkelijk was er sprake van 35 procent. Meer over het besluit onder meer hier bij de VRT


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven