Bato Plastics neemt Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart over

Bato Plastics breidt uit en neemt Tomentenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart (TvdW) over. TvdW produceert hogedraadhaken die hoofdzakelijk voor de tomatenteelt worden gebruikt. Met de overname wil Bato, wereldwijd actief als leverancier in de tuinbouw en specialist in (bio)kunststof tuinbouwproducten, haar klanten een nog completer tuinbouwassortiment aanbieden.

Het bedrijf opereert momenteel nog vanuit haar oorspronkelijke locatie in Galder. In het tweede kwartaal van 2022, zal TvdW fysiek geïntegreerd worden bij Bato in Zevenbergen.


Han en Jolanda van den Wijngaart met Gert-Jan Spierings van Bato Plastics

Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart produceert op maat gewikkelde tomatenhaken die wereldwijd worden gebruikt in de tomaten- en komkommerteelt. TvdW is opgericht in 1994 door Han en Jolanda van den Wijngaart en is gevestigd in Galder, Noord-Brabant. Mede dankzij een uniek, efficiënt productiesysteem is het bedrijf internationaal bekend met een productie van bijna 30 miljoen gewikkelde tomatenhaken per jaar.

Vooruitstrevend
Onder leiding van de familie Van den Wijngaart is de onderneming uitgegroeid tot een solide bedrijf met een loyaal klantenbestand. Als één van de eersten in de markt speelde TvdW in op duurzaamheid en het wikkelen met biologisch afbreekbaar touw.  Een grote gemene deler, volgens Gert-Jan Spierings, managing director bij Bato, want ook Bato is vooruitstrevend in het verwerken van biobased-, biologisch afbreekbare- en composteerbare materialen. 

Han van den Wijngaart: “De vraag naar producten neemt al langere tijd toe en de vraag naar productie-uitbreiding kwam steeds vaker terug. Omwille van onze leeftijd en geen opvolging binnen de familie, hebben we besloten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar. Een passend bedrijf, het liefst actief in de sector, met een zelfde drive, kwaliteit en hoog serviceniveau, om zo de toekomst van ons bedrijf en de relatie met onze afnemers te continueren.”

Uitbreiden
Gert-Jan: “In Zevenbergen hebben wij de ruimte en middelen om de productiecapaciteit van de hogedraadhaken stap voor stap uit te breiden en nog beter in te spelen op de groeiende klantvraag. De aanvulling van de hogedraadhaken op ons huidige assortiment maakt het mogelijk om onze klanten een nog completer tuinbouwassortiment te bieden. In het bijzonder onze partners in de groenteteelt die vanaf nu bij ons terecht kunnen voor hun clips, beugels, substraatbakken en hogedraadhaken.”

Jolanda van den Wijngaart: “Na bijna 30 jaar is dit het moment om ons bedrijf naar de volgende fase te brengen en doen wij een stapje terug. Met Bato als nieuwe eigenaar vertrouwen wij erop dat ons bedrijf in goede handen is en een mooie toekomst tegemoet gaat.”


Raymond van Mierlo van Bato Plastics met hogedraadhaken

20 kilometer verderop
Overnameadviseur Jan Dijkmans van Marktlink begeleidde Han en Jolanda in het traject. Binnen het MKB-overnamelandschap is ruim 25% van de transacties internationaal. Toch werd de koper nu 20 kilometer verder gevonden. “Met concurrenten uit onder meer Mexico, Polen en Israël kan het lucratief zijn om naar een internationale transactie te sturen, maar de wens van de familie was overduidelijk: er mochten geen negatieve veranderingen naar klanten van TvdW zijn en er moest vertrouwen zijn in de koper. We zien vaak in onze overnames dat geld alleen niet beslissend is in een dergelijk traject.”

Voor klanten en leveranciers verandert er weinig. Bato is al ruim 35 jaar actief als partner in de tuinbouw en bedient grotendeels hetzelfde klantenbestand. Han en Jolanda van den Wijngaart blijven betrokken bij de integratie, productie en verkoop van de hogedraadhaken binnen Bato.

Voor meer informatie:
Gert-Jan Spierings, managing director
Bato Plastics B.V.
Munterij 2
4762 AH Zevenbergen
+31(0)168 331 030
gertjan@bato.nl 
www.bato.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven