Onderhoudsbeurt uitgesteld

Afsluiting Utrechtsebaan (A12 Den Haag) voorlopig van de baan

De afsluiting van de Utrechtsebaan (A12) bij Den Haag is voorlopig uitgesteld. De weg zou vanaf oktober i.v.m. een onderhoudsbeurt stad-uit een half jaar dichtgaan, maar dat gaat voorlopig niet door. Wanneer de weg wel wordt afgesloten, is nog niet bekend. De gemeente Den Haag is bezig met een nieuwe planning.

In de richting van Utrecht, stad-uit dus, moet de weg zeker een half jaar dicht voor een grote onderhoudsbeurt. Deze werkzaamheden zouden naar verwachting rond half oktober begonnen zijn, maar dit wordt dus later.

Puzzel
Het is nog niet duidelijk wanneer de Utrechtsebaan wel voor lange tijd dichtgaat. De gemeente werkt aan een nieuwe planning. Dat is een hele puzzel. Er moet gekeken worden welke werkzaamheden elders in de stad zijn, want alles moet goed op elkaar worden afgestemd.

45 jaar oud
De 45 jaar oude Utrechtsebaan moet een half jaar dicht vanwege groot onderhoud. Vrijwel ieder onderdeel is toe aan een grote beurt. De ondergrond, het beton en het asfalt moeten allemaal vervangen worden. Ook de wanden en elektrische installaties langs de weg worden dan geïnspecteerd en waar nodig vervangen.

Omleiding stad-uit
De afsluiting zal stad-uit flinke vertraging gaan veroorzaken. Omrijden tijdens de afsluitng kan via de Victory Boogie Woogietunnel (Binckhorst/S107) of via de N14 Wassenaar-Leidschendam.

Stad-in
Stad-in (richting Den Haag) blijft de Utrechtsebaan (A12) tijdens de (komende) werkzaamheden open.

Bron: ANWB Verkeersinformatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven