"Dit jaar zullen we ongeveer 17 miljoen planten produceren"

Roelands Plant Farms groeit naar 20 hectare

Ze begonnen in 2013 als een bedrijf van 4 hectare en produceerden in hun eerste jaar ongeveer 1 miljoen planten. Inmiddels produceert de Canadese kweker Roelands Plant Farms 17 miljoen planten op een bedrijf van 20 hectare. Met deze snelle groei verdienden ze een plek in de ranglijst van Canada's Top Growing Companies.


Het managementteam van Roelands Plant Farms - op de foto ontbreekt Edward Thoren, hoofdteler

Groeiende kweker
Roelands Plant Farms is een opkweekbedrijf dat groenteplanten kweekt uit zaad en ze verscheept naar productiekassen in heel Noord-Amerika. "We zijn in 2013 begonnen met 4 hectare en produceerden in ons eerste jaar ongeveer 1 miljoen planten. Sindsdien is de groei snel gegaan, we hebben deze zomer in augustus onze laatste bouwfase afgerond, waardoor onze faciliteit nu 20 hectare telt. Dit jaar zullen we ongeveer 17 miljoen planten produceren met een personeelsbestand van 150 werknemers," zegt Ryan Jasevicius, General Manager van Roelands Plant Farms.

Met deze groei zijn ze doorgedrongen tot plaats nr. 408 op de 2021 Report on Business ranglijst van Canada's Top Growing Companies. Canada's Top Growing Companies rangschikt Canadese bedrijven op driejarige omzetgroei. Roelands Plant Farms verdiende zijn plaats met een driejarige groei van 66%.

Stijging in Controlled Environment Agriculture
Jasevicius schrijft de opkomst van binnenteelt toe aan de groei van het bedrijf en geeft een team van opmerkelijk nuchtere individuen de eer voor de stabiliteit van het bedrijf. "We toetsen onze besluitvorming voortdurend aan de kernwaarden waarmee het bedrijf is gestart. We groeien snel, maar ervoor zorgen dat de kwaliteit van ons product niet in het gedrang komt, is onze belangrijkste prioriteit. Investeringen in automatisering, voortdurende verbetering van de operationele efficiëntie en een geweldig hardwerkend team maken het allemaal mogelijk. We hebben veel plezier en kijken uit naar de toekomst."

Daarnaast lanceerde het team van Roelands Plant Farms in 2017 een zusterbedrijf genaamd Plantables. "Plantables is ons direct-to-consumer, e-commerce merk dat onze expertise in het kweken van planten naar de thuistuinier brengt. De ondernemersgeest stroomt sterk in ons bedrijf, we gooien veel ideeën rond. We dachten na over manieren om groenteplanten rechtstreeks naar de consument te verzenden en we wisten dat er iets was. We bouwden een website, ontwierpen verpakkingen, testten variëteiten en huurden een marketingbureau in. Het kostte ongeveer 2 jaar van finetunen, vallen en opstaan, en verfijnen, maar Plantables is nu echt op stoom. De omzet is sinds de start elk jaar verdubbeld en we hebben grote ambities voor het bedrijf. Op dit moment werken we aan een aantal producten voor balkon- en container tuinders. We zijn erg enthousiast over de toekomst van Plantables."

De redactionele ranglijst van Canada's Top Growing Companies, die in 2019 werd gelanceerd, is bedoeld om de prestaties van ondernemers in Canada te vieren door het succes van groeigerichte, onafhankelijke bedrijven in Canada te identificeren en te versterken. Het is een vrijwillig programma; bedrijven moesten een diepgaand aanvraagproces doorlopen om in aanmerking te komen. In totaal verdienden 448 bedrijven een plaats op de ranglijst van dit jaar. De volledige lijst van 2021-winnaars en de begeleidende redactionele berichtgeving staan in het oktobernummer van het tijdschrift Report on Business en online.

Voor meer informatie:
Roelands Plant Farms Inc.
5894 Douglas Line
Lambton Shores, ON
N0N 1J5, Canada
+1 519 330 6216
ariea@roelandsplant.ca
www.roelandsplant.ca


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven