Surinaamse teler met innovatieve wisselteelt wint telersverkiezing

Het Surinaamse MKB-teeltbedrijf George farming van George Karan is vrijdag 22 oktober 2021 door de stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) en partners uitgeroepen tot het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname.

De teler ontving de eerste prijs. Hij is een voltijds teler en bezit ongeveer 10 hectare die geheel beplant wordt. Daarnaast huurt de teler grond om zijn productiecapaciteit te verhogen en continuïteit te garanderen aan zijn klanten.

'Wisselbouwsysteem'
De teler is langer dan 30 jaar actief in de landbouwsector. Enkele jaren geleden heeft hij de training van “plantendokter” succesvol afgerond en is sindsdien overgestapt naar duurzame landbouw. Verrassend vond de jury dat de teler werkt met innovatieve technologie voor het beheren van zijn wisselbouwsysteem. George farming heeft door de jaren heen geïnvesteerd in een machinepark die hij regelmatig inzet voor grondbewerking en wisselteelt. Karan maakt voornamelijk gebruik van biologische middelen.

George farming komt uit het district Saramacca. De twee andere winnaars waren Dennis Parmo uit district Commewijne (2e plaats) en de heer Matau uit district Wanica. Parmo en Matau ontvingen respectievelijk € 500,- en € 250,-.

De prijsuitreiking vond plaats in de Royal Ballroom van hotel Torarica voor een klein en select gezelschap. Felicitaties werden digitaal vanuit Nederland aan de winnaars uitgebracht door de voorzitter van stichting d’ONS, Rob Baan, en ter plekke door de ambassadeur van de stichting. Joyce Sylvester en de directeur, Hendrik Comvalius.

Bron: Stichting d'ONS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven