Heineken present bij hackaton Autonomous Greenhouse Challenge

17 teams van over de hele wereld hebben zich aangemeld voor de derde editie van de Autonomous Greenhouse Challenge. Aan de proeven met autonome slateelt in Bleiswijk mogen de vijf beste teams meedoen. Om de top vijf te selecteren vindt op 4 en 5 november een voorselectie plaats middels een hackathon-format.

Tijdens de Hackathon zullen teams een virtueel slagewas telen in een virtuele kas met behulp van een geavanceerde digitale simulatieomgeving van Wageningen University & Research. Ook worden er twee openbare seminars georganiseerd.

Slateelt
Het doel van het 24-uurs Hackathon-event is om maximaal 5 teams te selecteren voor het echte Greenhouse Growing Experiment welke duurt van februari tot juni 2022. Andere doelen zijn om deelnemers uit de AI en tuinbouw en de verschillende culturele achtergronden met elkaar te verbinden, kennis uit te wisselen en interactie te stimuleren. AI-vaardigheden worden getest door virtueel een kas-slagewas te produceren.

Deelnemers worden in de hackaton gescoord op basis van vooraf gedefinieerde criteria (het doel kan bijvoorbeeld maximale nettowinst zijn). Daarnaast moeten teams zich presenteren en hun AI-aanpak pitchen voor een Internationale jury. De jury zal bestaan uit Internationale experts die bekend zijn in de tuinbouw en met AI. Teams zullen hun eigen AI moeten ontwikkelen om het doel van de Hackathon te realiseren en voor evaluatie door de jury. De 5 teams met de hoogste scores winnen toegang tot het Greenhouse Growing Experiment.

Deelnemers
Aan de hackaton doen in totaal 140 deelnemers mee van 18 Nationaliteiten, uit de tuinbouw, startende of grotere bedrijven èn een groot aantal BSc-, MSc- en PhD-studenten en onderzoekers van verschillende universiteiten. Over het algemeen hebben de teams expertise op het gebied van tuinbouw en kunstmatige intelligentie.

Teams uit Rusland, China (verschillende Universiteiten zoals Harbin Institute of Technology, Zhejiang University, China Agricultural University, Tongji University etc.), Korea (Universal Robots, Croft, Motion2AI, universiteiten zoals Gyenggi, Kangwon, Pusan University), maar ook veel deelnemers uit de VS doen mee tijdens de editie van dit jaar (bekende Universiteiten zoals MIT, Stanford, Cornell, UC Davis).

Europese teams komen voornamelijk uit Nederland (Universiteit Delft, Universiteit Eindhoven, VU Amsterdam, Universiteit Maastricht, enkele studenten van Wageningen Universiteit, One Planet Research Center etc., maar ook bekende bedrijven zoals Heineken, Ridder etc., uit België (Gent Universiteit, BASF etc.) en Duitsland (TU München).

Het Amerikaanse team 'Koala' won in de zomer al een wildcard voor een kascompartiment tijdens de Online Challenge. Teamcaptain van team 'Koala' is Kenneth Tran, die ook het winnende team 'Sonoma' leidde in de eerste editie van de Autonomous Greenhouse Challenge in 2018, teamleden zijn van Cornell University en Koidra Inc.

Seminars
Er worden twee openbare seminars live uitgezonden.

Donderdag 4 november, 9:00-10:30 CET, Openingsseminar

  • Welkom door de organisatoren (Silke Hemming, WUR & David Wallerstein, CXO Tencent)
  • Introductie van het evenement, organisatoren en jury
  • Introductie van regels, doel en simulatietool - virtuele kasslaproductie
  • Introductie van teams met teamvideo's
  • Discussiepanel met sponsoren en jury (deel I) incl. Vraag en antwoord “De toekomst van autonoom telen, markt- en duurzaamheidsaspecten"

Vrijdag 5 november, 14:00-15:30 CET, Winning seminar (publieke uitzending)

  • Samenvatting van het evenement (tussenresultaten, foto's) door organisatoren
  • Discussiepanel met sponsoren (deel II) incl. Vraag en antwoord “Autonoom kassen, technologie en toekomstige uitdagingen"
  • Feedback alle teams door juryleden
  • Aankondiging van 5 winnende teams voor groeiende uitdaging door de jury
  • Volgende stappen door organisatoren

Online deelnemen aan het programma kan via YouTube.

Het evenement wordt georganiseerd door Wageningen University & Research en wordt gesponsord door Tencent. Sponsors zijn verder: Fluence by Osram, Gebr. Geers bv, Gemeente Lansingerland, Glastuinbouw Nederland, Hortiplan, Kas als Energiebron, LetsGrow, Ridder Climate Screens en Sigrow.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven