Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerlagenteler aardbei breidt uit naar de Amerikaanse westkust

Oishii opent zijn nieuwste teeltbedrijf in Los Angeles, waardoor de aardbeien van Oishii voor het eerst ook buiten de grotere regio van New York verkrijgbaar zijn.

Oishii, wat in het Japans 'heerlijk' betekent, staat bekend om zijn Omakase Berry, een aardbeivariëteit uit de heuvels van Japan die wordt gewaardeerd om haar zoetheid, aroma en romige textuur. 

"Sinds onze begindagen hebben consumenten, chef-koks en retailers ons gevraagd om ons zachtfruit ook in Los Angeles te leveren. We kunnen niet wachten tot meer mensen de Omakase Berry kunnen proeven terwijl ons bedrijf de toekomst van de tuinbouw opnieuw vormgeeft," zegt Hiroki Koga, CEO en mede-oprichter van Oishii.

Het zachtfruit van Oishii zal te koop zijn bij Destroyer, het café-atelier in Culver City van chef-kok Jordan Kahn.

De Omakase Berry werd voor het eerst geïntroduceerd in 2018 en trok al snel de aandacht van chef-koks met Michelinsterren in New York. Naast mogelijkheden in de retail zal het zachtfruit binnenkort worden geserveerd in restaurants in Los Angeles.

Oishii's uitbreiding aan de westkust volgt op de groei van het bedrijf. In maart sloot Oishii een Serie A-financiering van € 43 mln af. De financiering is bestemd voor het aanboren van nieuwe markten en het investeren in R&D voor nieuwe technologieën. Het bedrijf ontwikkelt momenteel nieuwe aardbeivariëteiten, evenals andere gewassen, zoals tomaten, meloenen en paprika's.

Voor meer informatie:
www.oishii.com 

Publicatiedatum: