Wethouder Abee opent Picnic-vestiging in Wateringen

Al bijna 6000 Westlandse huishoudens aangemeld voor online supermarkt

De vestiging van de online supermarkt Picnic in Wateringen is woensdag officieel geopend door de Westlandse wethouder Albert Abee van Economie en Glastuinbouw. Hiermee is het bezorggebied van Picnic uitgebreid naar het Westland. Inmiddels hebben al bijna 6000 huishoudens zich aangemeld via de Picnic-app.

Abee: “Het laten bezorgen van boodschappen is voor steeds meer mensen een uitkomst. Voor Wateringers is er nu een extra optie bij. En nu de Picnic-wagentjes door Westland gaan rijden, zien ze dagelijks al die prachtige Westlandse producten. Dus ongetwijfeld dat Picnic straks alleen nog Westlandse groente en fruit wil verkopen”, stelt Abee met een knipoog. 

Nieuwe hub Den Haag
De bezorging aan de inwoners van Waterland vindt plaats vanuit een lokaal distributiepunt aan De Werf in Den Haag. Aanvankelijk gaan daar tien bezorgers (runners) met vijf elektrische bezorgwagentjes van start. Eind 2021 zullen die aantallen gestegen zijn naar 45 runners en twintig wagentjes. Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen thuisbezorgd krijgen met een van de ruim duizend elektrische bezorgwagentjes. 

Vanuit de nieuwe hub worden niet alleen inwoners van Wateringen van boodschappen voorzien, de bezorgwagentjes bedienen ook het zuiden van Den Haag, Ypenburg en Rijswijk. Op de website van Picnic kun je op basis van een postcode controleren in welke bezorggebieden Picnic actief is. “Picnic is populair in Den Haag. Met de extra capaciteit die onze derde Haagse hub heeft kunnen we nog meer mensen blij maken met het gratis bezorgen van de boodschappen. Zo hebben nog meer mensen tijd over om leuke dingen te gaan doen”, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller.

Aanmelden via de app
“Net als in Den Haag wonen in Wateringen veel gezinnen en tweeverdieners die het best druk hebben. Doordat wij de boodschappen gratis thuisbezorgen, houden ze tijd over om leuke dingen te doen met hun gezin of vrienden. Dat is pure tijdswinst”, aldus Muller. Alle inwoners van Wageningen kunnen zich met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.

De compacte wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk en stil. Bovendien draagt het bezorgmodel ook nog eens bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden. Verder zorgt Picnic er voor dat er geen onnodig voedsel verloren gaat, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten worden besteld. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven