"Japan streeft naar perfectie, net als wij"

Strakke Japanse tomatenkas met clips

Tholen - Japan is een land waar efficiëntie en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. In Japan is alles tot in de puntjes georganiseerd over het algemeen, ook in de kas.

Iedere teler heeft als doel om alle koppen gelijk te hebben hangen. Het werk in de kas wordt in Japan veelal uitgevoerd door vrouwen. En het laten zakken van het gewas gebeurt automatisch.

Aangezien Japan een land van de toekomst is en zeer dichtbevolkt, is het zien van afval als grondstof al jaren de normaalste zaak van de wereld daar. Een absolute voorloper op Europa, volgens Cor Pellikaan van Qlipr. Hij levert al sinds 2014 zijn gewasklemsystemen aan de grote Japanse tomatenteler Kagome. 

Cor: "Kagome is de drie na grootse tomatenproducent van de wereld. Al in 1899 werd begonnen met het telen van tomaten. Tegenwoordig is het bedrijf ook actief in tomatenverwerking voor onder meer ketchup."

Bij het arbeidsproces in de kas van Kagome wordt door het gebruik van het Qlipr systeem planmatig gewerkt. Cor: "Met het clipsystem Qlipr wordt het proces zo geoptimaliseerd dat het winstgevend is."

Cor maakt, zo benadrukt hij, bij iedere teler eerst samen met de teler een haalbare planning. Deze wordt op afstand gemonitord. "Het planningsysteem is namelijk ook onderdeel van het Qlipr Systeem. Japan streeft naar perfectie net als wij.”

Cor Pellikaan: ”De Qlipr wordt voornamelijk geleverd in Japan aan hightech tomatentelers. De werkwijze van het Qlipr System is hetzelfde, maar de manier hoe er gewerkt wordt is wel erg bijzonder. Het Qlipr Systeem is het enige tomatenclipsysteem zonder touw in de wereld. Daarnaast is het een systeem waarin geen plastic wordt gebruikt, waardoor er ook geen plastic afval en vervuiling is."

Voor meer informatie:
PellikaanQ Gewasklemsystemen
+31 (0)492 33 03 77
info@pellikaanQ.com
www.pellikaanq.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven