Tesco past strenge maatregelen toe voor Britse telers

Tesco gaat de milieunormen voor zijn 14.000 telers aanscherpen door het LEAF Marque-milieuzorgsysteem in zijn hele wereldwijde keten in te voeren.

De retailer zal ervoor zorgen dat alle Britse telers eind 2022 gecertificeerd zijn en zal vanaf 2023 beginnen met het certificeringsproces voor de rest van zijn wereldwijde telersbestand, met als doel de transformatie in 2025 te voltooien. De schaal van de uitrol is ongekend onder LEAF's bestaande leveranciersbestand.

Ashwin Prasad van Tesco: "In dit decennium van actie op het gebied van klimaat en natuur is het van vitaal belang dat we alles doen wat in ons vermogen ligt om voeding duurzamer te telen. De invoering van de LEAF-merkenstandaard zal duizenden telers en leveranciers helpen om milieuverbeteringen door te voeren, zowel hier in het VK als wereldwijd. Maar we kunnen de noodzakelijke omwenteling niet alleen bewerkstelligen; we doen een beroep op de hele voedingssector om samen met ons de milieunormen te verhogen om ervoor te zorgen dat wat we eten duurzaam wordt geteeld."

Caroline Drummond van LEAF: "Dit is een enorm belangrijk en transformerend moment in de 30-jarige geschiedenis van LEAF. Tesco's toezegging zal echte en blijvende veranderingen in de teelt teweegbrengen en consumenten de zekerheid bieden dat hun aankoopbeslissingen een positieve invloed hebben op ons klimaat. We zijn erg enthousiast over deze historische relatie. Samen zullen we de lat hoger blijven leggen voor het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties''.

Voor meer informatie:
Linking Environment And Farming
www.leaf.eco 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven