Vraag je eerst af welke groenten mensen wíllen eten, voordat je kleine boeren in een land als Ethiopië steunt, adviseerde een groep Wageningse deskundigen in Trouw. Het advies verbijstert landbouwkundige Gerrit Holtland, vanuit zijn lange ervaring als ontwikkelingswerker in Ethiopië. Het tekort aan groenten in het dieet in dit Afrikaanse land wordt niet opgelost door consumenten te vragen wat ze lekker of gezond vinden, maar door groenten beschikbaar en betaalbaar te maken. Daarvoor zijn de traditionele tactieken nodig die ook de basis zijn geweest van de succesvolle Nederlandse tuinbouw: goed zaad en goede landbouwvoorlichting", zo stelt hij in Trouw.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Vanaf nu meer ouderen dan jongeren
-
"Iedereen ziet wat er misgaat in de landbouw, maar bijna niemand ziet wat er verbeterd is"
-
Tuinbouw ontvangt rapport Wennink positief "De beuk er in"
-
Inflatie België stijgt licht in november: voeding en energie drijven prijsstijgingen op
-
Jelte van Kammen: Glastuinbouw aansturen als ASML
-
“Dit is in het buitenland helemaal niet normaal”
-
KasTopics over toelating nieuwe veredelingstechnieken
-
Groei van voedingsindustrie valt sterk terug in 2026
-
Nederlandse bedrijven blijven investeren in innovatie en duurzaamheid
-
Het jaar van De Eerste Duurzame Generatie