Bouwaanvraag voor nieuwe slakas in Lincolnshire

Er zijn plannen voor de bouw van een nieuwe kas voor sla op hydrocultuur in South-Holland, in het Engelse Lincolnshire. Jepco, het bedrijf achter het project, zou graag zijn slateelt uitbreiden met technieken die minder milieubelastend zijn.

In de bouwaanvraag is er sprake van een ontwikkeling in drie fasen. In totaal gaat het om tien hectare kassen, compleet met schermen om mogelijke lichtvervuiling te verminderen. Het project zou, indien goedgekeurd, tot 60 voltijdse banen opleveren.

Stuart Piccavar, CEO van het bedrijf, zei dat het niet om tijdelijke jobs gaat en dat de banen voor hoogopgeleid personeel zullen zijn, aangezien de geavanceerde technologie en de automatisering de behoefte aan ongeschoolde arbeid verminderen. "We willen de technologieën die we zorgvuldig hebben uitgezocht en die we in andere teeltfaciliteiten hebben uitgetest nu op grote schaal implementeren. We willen ook CO2-negatief zijn en dat is heel goed mogelijk", zegt Piccavar, wiens grootvader het bedrijf in 1946 oprichtte.

Zonnepanelen en drie windturbines zullen worden gebruikt om energie te leveren aan de kas, die gebouwd zal worden naast het reeds bestaande Norfolk House Farm van het bedrijf.

"Met Dry Hydroponics probeert het bedrijf efficiënter te werk te gaan en optimaal gebruik te maken van de hulpbronnen die de vruchtbare regio biedt", staat in een document dat bij de aanvraag is ingediend bij de gemeente South-Holland.

"Het bedrijf bevindt zich nu op een scharniermoment in zijn ontwikkeling en hydrocultuur biedt mooie kansen om de toekomstige uitdagingen aan te pakken", leest men verder in het rapport. De voorgestelde locatie is nog nooit eerder ontwikkeld. Het overtollige vermogen van de hernieuwbare energiebronnen zal aan het nationale elektriciteitsnet worden geleverd of kan ter plaatse worden opgeslagen met industriële batterijen.

Lees het volledige artikel op www.spaldingvoice.co.uk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven