Gezond blijven met knoflook
In de middeleeuwen werd knoflook regelmatig ingezet om de duivel of heksen op afstand te houden, maar in onze tijd kan het mensen op een feestje op afstand houden. De typische geur die mensen op afstand kan houden na het eten van knoflook wordt veroorzaakt door de diwaterstofsulfide (H2S), ook wel zwavelwaterstof genoemd. Deze lucht doet denken aan rottende eieren. De geur komt ook voor bij afbraak van andere zwavelhoudende voedingsmiddelen zoals eiwitten. Waterstofsulfide vinden we ook in aardgas waar je op kookt en in de darmen. Waterstofsulfide geeft in ons lichaam de boodschap aan de spieren en bloedvaten om te ontspannen waardoor de bloedvaten wijder worden en de bloeddruk daalt.
Knoflook staat dankzij de zwavel echt als antiviraal te boek en werkt als een natuurlijk antibioticum die onder meer darmparasieten het leven zuur maakt. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat knoflook zorgt voor gunstige cholesterolwaardes en een plaquevermindering op de wanden van de aderen. Knoflook wordt vaak gecombineerd met olijfolie, die ook een gunstige invloed heeft op de wanden van de aderen. Klik hier voor meer informatie
Bron: ahealthylife.nl