Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezond blijven met knoflook

De een houdt ervan en de ander absoluut niet: knoflook. Knoflook kent een aantal geheimen en eentje daarvan is dat het de stof allicine bevat. Allicine is een antibioticum dat van nature te vinden is in knoflook. Het werkt krachtig tegen verscheidene bacteriƫn, waaronder de bekende ziekenhuisbacterie MRSA. Allicine is alleen echt werkzaam als het onverhit is geweest, dus het beste kun je knoflook rauw gebruiken.

In de middeleeuwen werd knoflook regelmatig ingezet om de duivel of heksen op afstand te houden, maar in onze tijd kan het mensen op een feestje op afstand houden. De typische geur die mensen op afstand kan houden na het eten van knoflook wordt veroorzaakt door de diwaterstofsulfide (H2S), ook wel zwavelwaterstof genoemd. Deze lucht doet denken aan rottende eieren. De geur komt ook voor bij afbraak van andere zwavelhoudende voedingsmiddelen zoals eiwitten. Waterstofsulfide vinden we ook in aardgas waar je op kookt en in de darmen. Waterstofsulfide geeft in ons lichaam de boodschap aan de spieren en bloedvaten om te ontspannen waardoor de bloedvaten wijder worden en de bloeddruk daalt.

Knoflook staat dankzij de zwavel echt als antiviraal te boek en werkt als een natuurlijk antibioticum die onder meer darmparasieten het leven zuur maakt. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat knoflook zorgt voor gunstige cholesterolwaardes en een plaquevermindering op de wanden van de aderen. Knoflook wordt vaak gecombineerd met olijfolie, die ook een gunstige invloed heeft op de wanden van de aderen. Klik hier voor meer informatie

Bron: ahealthylife.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer