Eerste fase Iraans kasproject 50 hectare begin 2022 klaar

In de buurt van Urmia, een stad in het noordwesten van Iran, gaat het Turkse GenGroup Agricultural Investments een kas van 50 hectare bouwen.

GenGroup levert grote turnkey-kasprojecten aan investeerders wereldwijd. In 2017 realiseerde het een groot kasproject in Azerbeidzjan op een totale oppervlakte van 55,68 hectare. In haar fabrieken produceert het bedrijf ook bouwprofielen en verwarmingsbuizen voor kassen, circulatieventilatoren, vernevelings-systemen, airconditioning en irrigatiesystemen.

Na Agroland en Bineaqro, beide in Azerbeidzjan, wordt dit het derde grote project van GenGroup. De bouw van Bineaqro gebeurde in 2 fasen en heeft een oppervlakte van 32,83 hectare.

Dit is ook de reden waarom de investeerder van het project, Flamingo Group, heeft besloten om een beroep te doen op GenGroup voor de bouw van de kas. Het Turkse bedrijf heeft immers niet alleen ervaring in grote kasprojecten, het zal ook zorgen voor de installatie van airconditioning, automatisering, irrigatie en verwarming in de kas.

Het contract werd ondertekend op 13 juli in Iran door Adil Siminbil, voorzitter van de raad van bestuur van Flamingo Group, en Gökhan Gösterişli, voorzitter van de raad van bestuur van GenGroup.

"De kas wordt de grootste moderne kas in de regio", kondigden ze aan. De eerste fase van het project, met een oppervlakte van 18 hectare, zal begin 2022 worden voltooid.

Voor meer informatie:
Feza Uludüz
GenGroup
feza.uluduz@gengroup.com.tr
www.gengroup.com.tr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven