Keirsmakers, Ludo van Varenberg en Gijbels

Drie overnames op rij voor Group Achiel De Witte

Tholen –  In de afgelopen periode hebben maar liefst een drietal bedrijven zich gevoegd bij Group Achiel De Witte, een internationale groothandelsorganisatie in groenten, fruit en exoten met hoofdzetel in Brussel. Het gaat om groothandel Keirsmaekers in het Vlaamse Sint-Katelijne-Waver, Groothandel Ludo Van Varenberg, die ook aldaar gevestigd is en Gijbels Groenten en Fruit in Antwerpen. "We zijn nooit echt actief op zoek om bedrijven over te nemen, maar deze kansen kwamen op ons pad en zullen omzetverhogend werken, met name bij onze importafdelingen," aldus Jurgen De Witte van Group ADW. Hij geeft aan dat alle bedrijven gezonde firma's zijn met uitstekende werknemers.


Foto: Achiel en Jurgen De Witte

Keirsmakers
In april van dit jaar heeft Group ADW de groothandel Keirsmaekers overgenomen. Deze samenwerking maakt het voor Group ADW mogelijk om zijn positie op de Mechelse Vroegmarkt te versterken. "Binnen deze bedrijven verandert er niet veel, die moeten vooral doen waar ze goed in zijn. De bedrijven kunnen hun krachten bundelen en efficiënter werken."

Groothandel Ludo Van Varenberg
De overname die daarna volgde is Groothandel Ludo Van Varenberg, is. Het bedrijf is gefuseerd met Lejeune. De werknemers worden dan ook ingezet bij Lejeune. "Het is momenteel lastig om aan goede arbeidskrachten te komen en door de overname hebben we de beschikking over meer personeel, daarnaast geeft de extra magazijnruimte binnen het bedrijf ons de mogelijkheid om onze werkzaamheden verder uit te breiden", aldus Jurgen De Witte.

Gijbels
"In de bedrijfsvoering van Gijbels gaan we ook niets veranderen", zegt Jurgen. De Group kan Gijbels juist wat ontlasten op het gebied van logistiek en IT, zodat ze zich juist meer kunnen focussen op hun kerntaak en dat is handel drijven."

"Het is niet simpel om een bedrijf over te nemen. Een overname moet echt een meerwaarde zijn en de verantwoordelijken moeten aanblijven. Als die niet aan boord willen blijven, dan hebben we geen interesse", zegt de CEO van de Group. "Elke groothandel heeft bovendien zijn specialiteiten en dat moeten ze vooral blijven doen. Daarmee zijn ze van meerwaarde voor de andere bedrijven in de groep. We kijken als groep wel waar de raakvlakken zitten met andere bedrijven zodat ze optimaal kunnen samenwerken," besluit Jurgen.

Voor meer informatie:
Jurgen De Witte
Group A. De Witte
+32 (0)15 55 34 58
info@groupadw.be    
www.groupadw.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven