Meetprotocol testen zuiveringsrendement zuiveringsinstallaties glastuinbouw gewijzigd

De ministeriële regeling bij het Activiteitenbesluit milieubeheer, waarin het ‘Meetprotocol voor het testen van het zuiveringsrendement van zuiveringsinstallaties glastuinbouw’ is aangewezen als testmethode voor het vaststellen van het zuiveringsrendement, is gewijzigd en op 1 augustus 2021 in werking getreden.

Het zuiveringsrendement van zuiveringsinstallaties voor de glastuinbouw wordt vastgesteld met gebruik van Standaard Water. De samenstelling van het Standaard Water staat beschreven in het ‘Meetprotocol voor het testen van het zuiveringsrendement van zuiveringsinstallaties glastuinbouw’. Omdat van drie van de elf gewasbeschermingsmiddelen uit het Standaard Water (pymetrozine, ipridion en imidacloprid) de toelating was vervallen of binnen afzienbare tijd zou vervallen, is in 2020 in samenwerking met verschillende partijen de samenstelling van het Standaard Water herzien. Daarbij is ook het gebruik van de overige 8 middelen uit het Standaard Water geëvalueerd.

Vijf van de elf middelen uit het Standaard Water zijn vervangen door andere middelen. Pymetrozine, ipridion, imidacloprid, esfenvaleraat en spinosad zijn vervangen door flonicamid, flupyradifuron, metalaxyl-M, penconazool en acetamiprid. Het meetprotocol is hierop aangepast.

Corine Baltus van de beoordelingscommissie geeft op Glastuinbouw Waterproof uitleg over wat de wijziging betekent. Lees hier meer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven