Kleinere tomatenoogst in Frankrijk zorgt voor hogere prijzen

Overvloedige regenval en de ziekten die als gevolg hiervan de kop opstaken hebben in Frankrijk in vergelijking met voorgaande jaren geleid tot een kleinere tomatenoogst. Het kleinere aanbod in combinatie met de grotere vraag, zorgden voor bijzonder hoge prijzen. Een situatie die zich ook voordoet bij grote teelt- en exportbedrijven in buurlanden van Frankrijk. Zowel juni, juli als augustus leverde recordprijzen op.


Een overzicht op het tomatendashboard van de Europese Commissie. Meer over de laatste Europese tomatenmarktupdate hier op GroentenNieuws.

"In Bretagne, dat een groot teeltgebied is, zal waarschijnlijk sprake zijn van een daling in de opbrengst van ongeveer 15 tot 20% in vergelijking met die van vorig jaar. Dit percentage zal minder groot zijn in het zuiden van Frankrijk. Daar verwachten telers een daling van ongeveer 5%," vertelt de voorzitter van de Vereniging van Tomaten- en Komkommertelers Laurent Berger.

Een situatie die wel weer gunstig is voor de tomaten uit Marokko. Omdat de import van tomaten uit Marokko in de afgelopen jaren gestaag is toegenomen, gaat Brussel echter wel quota opleggen, als onderdeel van de handelsovereenkomst voor groenten en fruit met Marokko.

Bron: rfi.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven