Britse regering overweegt invoercontroles post-Brexit opnieuw uit te stellen

De Britse regering overweegt serieus om de controles op de invoer uit de Europese Unie opnieuw uit te stellen, omdat zij waarschuwt voor ernstige verstoringen van de bevoorrading in de aanloop naar Kerstmis. Het post-Brexit papierwerk voor invoer wordt momenteel vanaf oktober gefaseerd ingevoerd. Het grootste deel ervan zal in januari komen. Oorspronkelijk zou het in april worden ingevoerd, maar de ministers besloten het met zes maanden uit te stellen om bedrijven en Britse havens meer tijd te geven om zich voor te bereiden.

Boris Johnson werd er destijds voor gewaarschuwd dat de invoering van de controles in april de voedselbevoorrading op de helling zou zetten, net toen horecazaken na een lockdown weer opengingen. Het VK haalt onder meer tweederde van zijn groenten, fruit en kaas en meer dan de helft van zijn wijn van het vasteland.

In tegenstelling tot de Britse regering voerde Brussel onmiddellijk na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de gemeenschappelijke markt en de douane-unie post-Brexitcontroles uit. Dit ontketende een golf van nieuw papierwerk voor Britse exporteurs, waardoor het verzenden van goederen naar de EU moeilijker en kostbaarder werd, vooral voor kleinere bedrijven.

Bron: politicshome.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven