13.000 hectare kassen in El Ejido en de groei stopt nog niet

De teelt van groenten en fruit blijft de hoeksteen van de economie in de gemeente El Ejido in de Zuid-Spaanse provincie Almeria. Daar bevinden zich ook de meeste teeltbedrijven van de hele provincie. Op ongeveer 13.100 hectare worden jaarlijks 1,33 miljoen ton groenten en fruit geteeld in de kassen van El Ejido.

"Deze positieve cijfers bevestigen dat El Ejido nog steeds een belangrijke pijler is in de economie van de provincie. De teeltbedrijven bieden werkgelegenheid aan 48% van de bevolking van de gemeente en de ondersteunende sectoren en verwerkings- en afzetbedrijven (in totaal 64 bedrijven op het grondgebied van de gemeente) hebben samen ook nog eens 11.000 mensen in dienst", vertelt de burgemeester van El Ejido, Francisco Góngora.

Het aantal aanvragen voor vergunningen voor modernisering van kassen en ook, maar in mindere mate, voor de bouw van nieuwe kassen, blijft binnenstromen op het gemeentehuis. Het toont aan dat de teeltbedrijven steeds technischere werkcentra willen worden.

"De interesse van onze telers in technologie en innovatie heeft één doel: de kwaliteit van de groenten en fruit te blijven verbeteren. Vanuit de gemeente willen we zeker helpen om dit doel te bereiken en we zullen er dus met alle middelen die binnen ons bereik liggen voor zorgen dat de aanvragen zo snel mogelijk behandeld worden", zegt Góngora.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven