Gen voor resistentie tegen echte meeldauw geïdentificeerd in cannabis

Dewey Scientific heeft nieuwe gegevens gepubliceerd die het volgens het bedrijf 'eerste experimenteel gevalideerde ziekteresistentiegen in cannabis' beschrijven. Een samenvatting, getiteld 'Discovery and Genetic Mapping of PM1, a Powdery Mildew Resistance Gene in Cannabis sativa L', is te vinden in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Agronomy onder de categorie "Cannabis IPM - Insect Pests and Diseases".

Het doel van het onderzoek is een basis te leggen voor de ontdekking en karakterisering van aanvullende bronnen van genetische resistentie tegen de verschillende ziekteverwekkers die C. sativa infecteren.

"Deze ontdekking en karakterisering van natuurlijk voorkomende resistentie tegen echte meeldauw is een belangrijke stap voorwaarts en helpt ons begrip van het cannabisgewas op te trekken naar dat van andere economisch belangrijke tuinbouwproducten zoals hop, zachtfruit of druiven," zegt Dewey Scientific mede-oprichter en CEO dr. Jordan Zager. "De identificatie en karakterisering van PM1 is de eerste stap in het vaststellen van de volgende generatie cannabiscultivars die geschikt zijn voor zowel grootschalige teelt als optimale efficiëntie. Bij Dewey hebben we dit belangrijke resistentiegen al geïntegreerd in meer dan een dozijn commercieel beschikbare variëteiten via klassieke veredelingstechnieken."

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Voor meer informatie:
Dewey Scientific
+1 (509) 336 2244
deweyscientific.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven