Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakkingsbedrijf Foresco Group neemt Lapack over

De Foresco Group heeft per 27 augustus Lapack overgenomen. Het vastgoed, alle productiemiddelen en alle 170 medewerkers zijn onderdeel van de overname, meldt Foresco in een persbericht. De werkgelegenheid blijft behouden.

Dankzij de acquisitie groeit de omzet van de groep, een grote aanbieder van houten pallets, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecyclage in de Benelux, naar €200 mln. Het bedrijf verwacht dankzij de overname 'met name synergiën te kunnen realiseren op het gebied van productie-optimalisaties, integratie van bedrijfsprocessen en uitbreiding van het aanbod aan klanten. 

Lapack heeft drie vestigingen in Nederland (Musselkanaal, Zeewolde, Foxhol), 1 in Duitsland (Marsberg) en 1 in België (Aalter) en is een producent van exportverpakkingen en op maat gemaakte pallets. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van € 25 mln.

Jan Drees van Lapack: "Na het plotse overlijden van compagnon Jaap Laning in 2018, en het toetreden van Marcel Fok in 2020, zijn we blijven verder werken aan de uitbouw en professionalisering van het bedrijf. Met deze verkoop wordt nu een solide toekomst op de lange termijn verzekerd."

Bron: EPV

Publicatiedatum: