Na LZV wellicht ook zwaardere vrachtwagens toegestaan in het VK

Woordvoerders van de Britse regering hebben laten weten dat langere vrachtwagens vanaf volgend jaar wellicht permanent toegestaan zijn op Britse wegen. Het ministerie van Transport vroeg de sector om reactie op haar plannen. 

Het merendeel van de respondenten is voor de introductie van zogenaamde 'longer semi-trailers' (LZV). Een negen jaar durende proef heeft uitgewezen dat zij veiliger, zuiniger en milieuvriendelijker zijn.

Ambtenaren zeggen dat door gebruik te maken van deze voertuigen, die tot wel 15,5 m lang kunnen zijn, tot één op acht vrachtritten kunnen wegnemen door dezelfde hoeveelheid vracht te vervoeren in  een kleiner aantal vrachtwagens.

Highwaysmagazine.co.uk citeerde Transportminister Grant Shapps als volgt: "Deze regering gaat de strijd aan tegen klimaatverandering en is van plan om haar transportnetwerk CO2-arm te maken. Tegen 2050 hopen we klimaatneutraal te zijn. De aankondiging van vandaag is een cruciale stap voorwaarts waarmee we het vrachtvervoer over de weg milieuvriendelijker en duurzamer maken."

De Britse regering zal binnenkort het startsein geven voor een afzonderlijke pilot voor het toelaten van zwaardere vrachtwagens (zwaarder dan 48 ton), die zwaardere containers rechtstreeks van en naar spoorwegdepots kunnen vervoeren zodat goederen per trein door het hele land kunnen worden vervoerd. Ambtenaren zeggen dat het huidige maximumgewicht van 44 ton het moeilijker maakt om zware goederen naar spoorwegdepots te vervoeren, wat betekent dat de goederen over meer vrachtwagens moeten worden verdeeld om vervolgens over de weg naar hun eindbestemmingen te worden verladen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven