Webinar 11 november

Spanje én Nederland willen samen meer reststromen verwerken

Op donderdag 11 november organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) samen met de Nederlandse ambassade in Madrid een virtuele presentatie van de sectorstudie over het hergebruik van reststromen van de Spaanse tuinbouw in de verwerkende industrie.

In Spanje groeit de vraag naar kennis en producten die bijdragen aan een circulaire economie. In de Spaanse tuinbouw wordt er jaarlijks 20 miljoen ton aan groente en fruit geteeld op 800.000 hectare. Bij de productie en de verwerking ontstaan onvermijdelijke reststromen.

Nederlandse kennis en technologie kan een bijdrage leveren aan het hergebruik van deze reststromen. Tijdens de presentatie worden geïnteresseerde Nederlandse bedrijven geïnformeerd over de type reststromen, de Spaanse wet- en regelgeving en de kansen in Spanje.

Westlands-Spaans voorbeeld
Momenteel worden er ook al reststromen in Spanje verwerkt. Toevallig o.a. al door Nederlanders. Westlandpeppers, peper-, paprika- en kruidenteler met meerdere locaties in Westland, verwerkt in Almería al klasse-2-producten.

Teler Dolf Boekestijn vertelt erover op Agroberichten Buitenland: “Hiermee willen wij op een duurzame manier voedselverspilling tegengaan. Voorlopig verwerken wij deze producten nog op onze locatie in ’s-Gravenzande, maar we kijken ook naar de mogelijkheden om dit op termijn in Spanje zelf te doen. Tijdens de coronapandemie is de verkoop van de sauzen en gedroogde pepers via onze webshop verdubbeld. Het was goed om te zien dat ook nieuwe klanten, zoals restaurants die zich richten op de afhaalmarkt en kleine retailers, ons wisten te vinden.” 

Meer informatie over het programma en aanmelden volgt.

Bron: Topsector T&U


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven