Griek teelt 'micromeloenen' die zelfs in je broekzak passen

Meloenen zijn een populair zomerfruit in Griekenland, maar doorgaans minder praktisch van formaat of simpelweg niet te tillen. Een teler uit Noord-Griekenland teelt daarom minimeloenen die zelfs in je broekzak passen, zo klein zijn ze.

Panagiotis Yiltidis, die ook al bekendheid verwierf vanwege het feit dat hij groenten en fruit teelt op de klanken van klassieke muziek, legt uit dat hij zijn kans schoon zag toen hij wat zaden opgestuurd kreeg door een Israëliër. 

Aan radiozender Praktoreio 104.9FM legt hij uit dat de mensen in dit land een passie hebben voor de teelt van watermeloenen en meloenen en dat hij zelf aanvankelijk zijn twijfels had over de teelt. "Dit jaar blijkt echter dat ik op de juiste weg ben."

Het 'mircofruit' varieert in afmetingen tussen het formaat van een walnoot of tennisbal en weegt niet meer dan 200gr. Aan de buitenkant ziet het eruit als een watermeloen maar van binnen is het zacht. 

Yiltidis vertelt dat hij graag experimenteert en werkt met nieuwe of vergeten zaden. De teler voegt eraan toe dat de teelt weinig rendabel is, omdat de plant eerst veel blad moet krijgen om een kleine meloen te produceren. 

Ook in Nederland en België
In Nederland en België experimenteren twee telers momenteel ook met kleinere meloenen. Niet zo klein als de Griekse, maar nog steeds in aanzienlijk kleiner dan de grote formaten die veel consumenten kennen. De watermeloenen komen uit de kas


Lynn Vermeiren en Tom Verdonck van Tomeco met hun mini-watermeloenen uit de kas

Bron: Greek City Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven