Verpakking vertelt verhaal nikkelvrije tomaten en aubergines uit Sicilië

De Siciliaanse telersorganisatie OP Platinum lanceert een nieuwe verpakking met als doel om te voldoen aan de duurzaamheidsvereisten, maar ook om te communiceren met de consument door middel van een verklarende infografiek die elk detail van het productieproces toelicht.

De nieuwe verpakking geeft ook concreet gestalte aan een project dat in 2019 werd gelanceerd dankzij een multidisciplinair team. Het gaat om nikkelvrije aubergine- en tomatenproducties met een nikkelgehalte van minder dan 0,01 mg/kg.

Na grondig onderzoek van de ondergrond en het irrigatiewater kwam de haalbaarheid van het project naar voren, wat leidde tot de afgifte van een certificering in 2020.

“Onze certificering geldt voor ons hele tomatenassortiment bestaande uit o.a. cherrytomaten, datterino tomaten, midi-pruimtomaten, ronde tomaten, Coeur de Boeuf, specialties en gekleurde mixen. De certificering is er ook voor aubergines: ronde, paarse en lange. Met deze gewassen ontwikkelen wij een nichesegment voor consumenten die aan nikkelallergie lijden. Dit is een probleem dat meer dan 5% van de bevolking treft”, zegt Salvatore Astuto, commercieel directeur van de telersvereniging.

Salvatore Astuto

Gezonde producten en milieuduurzaamheid
“Onze nieuwe verpakking communiceert nu onze duurzaamheid in elke fase van de teelt, met een reeks intuïtieve symbolen die getuigen van ons vermogen om aan duurzame tuinbouw te doen. Het gaat om een infographic die wordt aangevuld met een QR-code die is gekoppeld aan een pagina op onze website met informatie over nikkelallergie en ook aan onze recepten. Aan de andere kant is eten een plezier en op deze manier zorgen we ervoor dat het ook een plezier is voor iedereen.”

Het volledige aanbod met nikkelvrije gewassen is inmiddels verkrijgbaar in supermarkten in Italië.

Voor meer informatie:
Salvatore Astuto
O.P. Platinum Soc. Coop. Agr.
C.da Piombo, s.n.
97100 Ragusa - Italië
+39 330 814094
info@opplatinum.it  
www.opplatinum.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven