Schoner drainwater zonder algen in speciale kokergoot voor cannabisteelt

Meteor Systems heeft een teeltsysteem met de GM-14 kokergoot ontwikkeld met een bijpassend gelijkmatig werkend druppelbevloeiingssysteem. De GM-14 kokergoot is, samen met het supertif druppelsysteem, een drukgecompenseerd en zelfsluitend druppelsysteem, ideaal geschikt voor de teelt van cannabis, legt Alex van der Meulen van de gotenproducent hieronder uit.

De GM-14 kokergoot wordt compleet geleverd met ophanging, drainwaterafvoer en gevelsituatie.

Bewust kleine draingaten
De kokergoot van de gotenproducent komt veel voor in de grootschalige cannabisteelt. Alex: "De GM14-teeltgoot heeft als kenmerk dat het een totaal gesloten teeltsysteem is. In feite bestaat een GM14-goot uit twee delen. Het eerste gedeelte is het plateau waar de substraatmatten of substraatpotten op gelegd worden. Het plateau is voorzien van draingaten met een diameter van 10 millimeter.

Het tweede gedeelte is een drainbak die bevestigd zit onder het plateau. Dankzij de draingaten in het plateau, valt al het drainwater in de drainbak onder het plateau. Doordat de twee delen perfect sluitend aan elkaar geproduceerd worden, zal de binnenkant van de drainbak donker blijven. Hierdoor ontstaat er geen algengroei en blijft het drainwater schoner. In verband met de kleine diameter van de draingaten, zal het drainwater ook niet bevuild worden door de vallende bladeren en bloemen van de plant. Dit zorgt ervoor dat er minder kans is op verstoppingen in het recyclingproces van het drainwater."Grote maximale vrije overspanning
Door het feit dat het drainwater gescheiden wordt van de substraathouders, bestaat er geen kans dat de wortels in contact komen met het drainwater. Dat betekent dat virussen en schimmels niet overgedragen kunnen worden door het drainwater.

Nadat de teelt voorbij is, zal de kas schoongemaakt worden en zullen er voorbereidingen getroffen worden voor de nieuwe teeltcyclus. Hier komt het volgende kenmerk van de goot tot zijn recht, volgens Alex. "Doordat het een gesloten goot is, kan de binnenkant van de goot (de draingoot) simpel schoongemaakt worden."

Maar waarom dan speciaal in de grootschalige cannabisteelt? "Deze goot heeft minder ophangingen of ondersteuningen nodig, de maximale vrije overspanning is 5 meter", vertelt Alex. 

De kokergoot heeft als voordeel dat een druppelbevloeingssysteem gemakkelijk lengtelang aan of onder de goot geïnstalleerd kan worden. "Onze drukgecompenseerde en zelfsluitende druppelaars zorgen voor een betere waterverdeling in het substraat, minder verstoppingen, optimale watertemperatuur, zuurstofniveau en zuurgraad." 

Voor meer informatie:
Meteor Systems BV
info@meteorsystems.nl  
www.meteorsystems.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven