Speciaalzaak Vita Veggie en buurtsuper Van Eccelpoel zijn Groentevakman 2021

De wedstrijd Groentevakman 2021 is gewonnen in de categorie speciaalzaak door Vita Veggie en in de categorie buurtsuper door Van Eccelpoel. 

Al 14 jaar is Vita Veggie begaan met de gezondheid van hun klanten. Verse groenten en fruit maken hier een groot deel van uit. Ze streven ernaar om hun klanten op een creatieve manier te laten kennismaken met de oneindige mogelijkheden van groenten en fruit. Het maken van verse salades en bereidingen zorgt ervoor dat groenten en fruit mooi tot hun recht komen. Voor wie zelf liever de handen uit de mouwen steekt bieden zij graag hun mooie assortiment groenten en fruit aan. Hiermee willen ze hun klanten aanzetten tot een gezonde levensstijl, waarvan groenten en fruit de basis vormen. 

Zaakvoerder Bjorn Van den Bulck kan dit bondig samenvatten: “We bieden onze klanten dagelijks de beste en meest verse groenten aan, want kwaliteit loont altijd.” 

De andere versspecialisten finalisten
Het welverdiende zilver en brons gaat naar Het Fruithuis uit Minderhout (zilver), die met persoonlijke advies met een glimlach, de correcte prijsstelling, de versheid van hun assortiment en het streven naar de perfecte kwaliteit en smaak een meerwaarde wil zijn voor hun klanten, en Groenhuis Verswinkel uit Heist-op-den-Berg (brons), die al 33 jaar primeurs, specialiteiten en delicatessen zowel selecteren op kwaliteit als op smaak.

Versmarkt Van Eccelpoel staat synoniem voor smakelijk eten en drinken. Al zeventig jaar lang streven zij naar topkwaliteit. Ze groeiden uit van buurtwinkeltje tot de versmarkt die ze vandaag zijn. Een zoektocht naar de lekkerste, meest verse producten staan daarin centraal. De versmarkt garandeert al generaties lang groenten en fruit van de allerbeste kwaliteit. Het team dat je altijd met een glimlach begroet, streeft ernaar om de klant verse producten te laten eten. De versmarkt draagt lokaal hoog in het vaandel. Daarvoor werken ze bijvoorbeeld samen met een lokale aspergeboer die keer op keer topkwaliteit aanlevert.  

Zaakvoerster Elies Cronin: "In onze versmarkt primeert kraakverse kwaliteit. Een voorliefde voor lokale seizoensgroenten werd van generatie op generatie doorgegeven. Nauw contact met plaatselijke boeren en kwekers garandeert versheid en kwaliteit.  We zijn trots op ons kleurrijke groentemarktje waar Belgische groente- en fruitsoorten de show stelen. Het team zet elke dag in op vakkennis, klantvriendelijkheid en een inspirerende presentatie. Deze titel is dan ook de kroon op het werk!" 

De andere buurtsuper finalisten 
Het welverdiende zilver en brons gaat naar B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder, waarbij drie kernwoorden belangrijk zijn: kwaliteit, vers en handig! Ze bieden hun klanten een duurzame voedselkeuze aan met lokaal en seizoensgebonden groenten en fruit, en Alvo Zonhoven uit Zonhoven, waarbij de troef is dat ze elke dag opnieuw versheid en kwaliteit kunnen aanbieden. Daarnaast sporen ze hun klanten aan om met producten te werken die minder bekend zijn door recepten aan te bieden.

Deze wedstrijd, die dit jaar voor de zevende keer werd gehouden, is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden deelnemen.

Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ wil VLAM en haar partners de versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten. 

Verloop van de wedstrijd 
Alle zelfstandige buurtsupers en versspecialisten konden zich inschrijven voor de wedstrijd Groentevakman. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. 

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten. 

De 3 overgebleven finalisten in de categorie buurtsupers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten. 

Prijzenpakket 
Alle finalisten worden getrakteerd op een winkelanimatie van Flandria op het winkelpunt. 

De winnaar van de Groentevakman in de categorie buurtsupers krijgt daarbovenop een cheque van 1.000 euro, kwalitatieve schorten van Flandria, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht: de winnaars worden onder meer in de kijker gezet via de verschillende communicatiekanalen van de organiserende partners. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven