Planten opbinden en weer laten zakken kan met deze Italiaanse uitvinding

Makkelijk, snel en goed gewassen opbinden. Daarvoor heeft Sicilia Group een systeem ontwikkelt: SIA. En recent is er een nieuwe innovatie aan toegevoegd, waardoor gewassen ook makkelijker kunnen zakken. 

Maar hoe werkt het dan? Uitvinder Alessandro Avarino vertelt hierover. “Ideal Tutor bestaat uit een structuur van polyethyleendraden, die worden gebruikt voor het opbinden van de meest voorkomende kasgewassen zoals tomaten, aubergines, paprika's. Het systeem is veelzijdig en bestaat uit verschillende oplossingen voor de grootte van de draden, de afmetingen van de draden en de grootte van het gewas. Er is ook een ruime keuze aan haken, enkel of meervoudig, voor verankering bovenaan. Het systeem wordt geleverd in verpakte rollen, waarmee de totale hoogte en de afstand tussen de verticale draden vooraf kunnen worden bepaald. Er zijn slechts twee arbeiders nodig voor de installatie.”

Ook in een grote kas zijn slechts twee arbeiders nodig om het systeem te installeren.

In de onderstaande video legt Alessandro Avarino uit hoe het systeem werkt.

Ideal Tutor Dinamico
Het nieuwe systeem Ideal Tutor Dinamico is toegevoegd aan het hierboven beschreven systeem. In wezen is dit hetzelfde constructiesysteem als het vorige, maar met toevoeging van een modulair systeem dat het mogelijk maakt het gewas tot de gewenste hoogte te laten zakken, van 30 tot 60 cm per module. De handeling kan verschillende keren worden uitgevoerd, met de mogelijkheid het gewas te verlagen en dus verder te laten groeien. Op die manier kan, binnen dezelfde teelt, de vegetatieve productieve levensduur van het gewas worden verlengd, waardoor de productiviteit ervan toeneemt zonder de lange reeks kosten voor herbeplanting.

Voor meer informatie:
Alessandro Avarino
SIA Sicilia Group Srl
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - IT - Italië
+39 3345837641
siasiciliagroupsrl@gmail.com
www.siagroupsrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven