Hoogheemraadschap komt deze zomer sloten 'snoeien'

Half juli start het zomeronderhoud aan sloten en vaarten. In ieder geval door het Hoogheemraadschap van Delfland. Kijk dus niet raar op als met grof geschut er riet en vuil uit sloten tussen kassen wordt geplukt.

Tijdens het zomeronderhoud worden de waterkanten en sloten in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland gemaaid, zodat de watergangen niet volgroeien met waterplanten. Bij regen kan dan water sneller worden afgevoerd en bij droogte water worden aangevoerd. De werkzaamheden duren tot half augustus en worden uitgevoerd door aannemers. 

Verschillende maairondes
Een aantal keer per jaar wordt er gemaaid. In het voorjaar (1 juni tot 15 juni) worden alleen de watergangen gemaaid die snel dichtgroeien. Deze sloten worden vooraf gecontroleerd op broednesten.

Door op tijd te maaien blijft de watergang vrij en kan water goed worden aan- en afgevoerd. In de zomer (15 juli tot 15 augustus) is het nodig om te maaien vanwege de explosieve groei van de waterplanten. Na de zomer (15 september tot 1 november) vindt de laatste maaironde van het jaar plaats. Zo kan ook het regenwater van de herfst- en winterse buien worden afgevoerd via sloten en vaarten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven