12e bezorghub voor Jumbo

Jumbo bezorgt voortaan rechtstreeks in Limburg vanuit hub

Op maandag 12 juli opende Jumbo Supermarkten in Maastricht de twaalfde thuisbezorghub. Vanuit deze nieuwe distributielocatie nabij Maastricht-Airport zullen online bestelde boodschappen via jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd worden bij klanten in heel Limburg. Daarmee vergroot Jumbo haar online bezorgcapaciteit in en rondom steden als Maastricht, Heerlen, Geleen, Sittard, Landgraaf, Kerkrade en Roermond en krijgen klanten in de regio meer keuze in bezorgmomenten.  

De online bestellingen op Jumbo.com en de Jumbo app worden via het e-fulfillmentcenter in Den Bosch voortaan geleverd bij de nieuwe hub aan de Engelandlaan 11 in Maastricht. Vervolgens vinden de boodschappen vanuit daar – en niet langer via de winkels – hun weg naar klanten. De nieuwe hub van zo’n 1.300 m2 vloeroppervlakte wordt vanaf vandaag ingezet in het bezorggebied van Maastricht, Geleen, Stein, Oirsbeek, Meerssen en Urmond. De komende weken komen daar plaatsen als Sittard, Born, Heerlen, Nuth, Landgraaf, Kerkrade, Eygelshoven, Cadier en Keer, Echt, Roermond, Heel, Heythuysen, Nederweert en Weert  bij. Eind 2021 zullen zo’n 40 bezorgbussen direct naar alle klanten in heel Limburg rijden om hun online bestelde boodschappen te bezorgen.

Uitbreiding online bezorgcapaciteit
“De nieuwe thuisbezorghub in Maastricht is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen. Steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, ontdekken de voordelen van bezorging”, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. “Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo na Maastricht nog meer kleinere bezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als die zij ontvangen vanuit de winkels.”

Verdere uitbreiding
Jumbo heeft momenteel hubs in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo en Groningen. Begin 2021 werd een nieuw e-fulfilmentcenter geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub. Vorige maand werd nog een hub in Deventer toegevoegd. Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs hoog op de agenda om het omnichannel aanbod te vergroten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven