Importsla oorzaak salmonella-uitbraak in Finse stad Jyväskylä

Geïmporteerde sla die werd geserveerd in kinderdagverblijven in de Finse regio Jyväskyl blijkt de oorzaak te zijn van een salmonella-uitbraak onder 450 kinderen en personeelsleden. Woordvoerders van de stad Jyväskylä hebben in een verklaring laten weten dat dezelfde salmonellastam die werd aangetroffen in de sla ook werd vastgesteld bij de besmette personen. 

Tuija Sinisalo, directeur van Kylän kattaus, dat voedingsmiddelen aan de stad levert, zegt dat het incident de discussie over de veiligheid van geïmporteerde producten heeft aangewakkerd. Ze voegde eraan toe dat het bedrijf afhankelijk is van de import aangezien sla een seizoensproduct is. 

Yle.fi citeerde haar als volgt: "IJsbergsla is een product dat niet jaarrond lokaal beschikbaar is. Dit soort problemen kunnen zowel in binnen- als buitenland voorkomen. Desondanks zullen we naar aanleiding hiervan evalueren of we iets aan onze werkwijze moeten veranderen." 

De ijsbergsla in kwestie was afkomstig van een Zweedse leverancier en maakte onderdeel uit van een partij van 6.000 zakken, waarvan er 42 terechtkwamen in de centrale keuken van Kylän kattaus. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven