Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arvesta neemt Benfried over

Arvesta neemt Benfried volledig over. Dat maken beide partijen deze week bekend. De overname past in de strategie van Arvesta, dat binnen de glastuinbouw al in meerdere bedrijven investeerde. Ingezet wordt op verdere internationale groei. Voor de klanten van Benfried verandert er met de overname zo goed als niets, zo beloven beide partijen. 

“Deze overname maakt Benfried klaar voor de komende 75 jaar,” vertelt Petto Koop, Financieel Directeur van Benfried. “We zien dat klanten groeien en complexer worden en deze stap sluit aan bij onze groeiambitie.”

“Wij willen meegroeien en innovatief blijven, en hiervoor heb je een bepaalde grootte nodig," vult Fried Koop, Commercieel Directeur, aan.

Familiebedrijf
Benfried is een familiebedrijf dat sinds 1946 is uitgegroeid tot een professionele toeleverancier aan de internationale tuinbouwsector met een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en tuinmateriaal. De onderneming telt vandaag ruim 70 medewerkers die de klanten bijstaan met hun kennis en expertise. Hiernaast ontwikkelt, verwerkt en verkoopt Benfried ook  duurzame steenwolproducten onder het eigen label ‘Multigrow’.

Internationale groei
Met de overname zetten beide bedrijven in op verdere internationale groei. Arvesta heeft binnen de glastuinbouwsector al bekende merken zoals Sanac, Hortiplan en Alliance in haar portefeuille. Sinds 2020 is daar ook Van der Hoeven bijgekomen.

Niek Depoorter, Business Unit Director Agri & Horti, Arvesta, laat weten blij te zijn met de overname en wijst op het realiseren van synergieën. Eerder legde hij na het verwerven van een minderheidsbelang in kassenbouwer Van der Hoeven al uit dat Arvesta graag als full service provider in de glastuinbouw de markt op wil.

Daarvoor sloot hij destijds al nieuwe overnames niet uit. "Wij willen blijven groeien, deels organisch binnen onze bedrijvengroep en voor 1/3 ook door acquisities. Daarbij richten wij ons op innovatie en duurzame technologie die toegevoegde waarde heeft voor ons portfolio."    

Continuïteit
Petto en Fried Koop zijn allebei ruim in de zestig en dus was het zaak om na te denken over de toekomst en is er ruim een jaar gezocht naar de juiste partner. Het behoud van continuïteit, identiteit en werkgelegenheid speelde een grote rol bij de keuze. 

Voor de klanten verandert er zo goed als niets. Petto Koop: “De huidige manier van bedrijfsvoering blijft vrijwel ongewijzigd en telers die wij internationaal leveren zullen op dezelfde manier beleverd blijven worden. We willen dat de telers dankzij ons elke dag weer meer rendement halen uit hun vierkante meters kassen. Daar doen we het voor.”

Niek Depoorter: “Ook onze klanten zijn met deze overname goed gebaat. Wij blijven garant staan voor een uitstekende service in Nederland en internationaal terwijl de synergie met Arvesta nog meer mogelijkheden zal bieden op het vlak van duurzame en innovatieve oplossingen.”  
 
De finale afronding van deze overname is onderworpen aan de goedkeuring van de Nederlandse concurrentieautoriteiten.  

Voor meer informatie: 
Benfried
[email protected]
www.benfried.com


Arvesta 
[email protected]  
www.arvesta.eu

Publicatiedatum: