Paul Brabander neemt afscheid van PB tec

Per 1 juli neemt Paul Brabander afscheid van technisch installatiebedrijf PB tec. Samen met zijn broer Koen Brabander en later ook Richard Schmit, heeft Paul het bedrijf opgebouwd en ontwikkeld tot één van de marktleiders in elektrotechniek, watertechniek en automatisering binnen de tuinbouwsector.

Paul is verantwoordelijk voor het technische en operationele beleid bij PB tec. De laatste jaren is PB tec flink gegroeid en zijn ook de ambities omvangrijker geworden. “Echt te gek voor de zaak. We hebben goede mensen in huis en dat zien we in ons succes. Mijn persoonlijke ambitie past niet helemaal bij deze groei en daarom ga ik wat anders doen,” geeft Paul aan.

Wat Paul precies gaat doen, dat houdt hij nog even voor zichzelf. Een vervolgstap buiten de sector is niet ondenkbaar. “Ik ben wel ergens mee bezig, maar die ideeën zijn nog in ontwikkeling.”

Innovaties
Jarenlang stond Paul samen met zijn team vooraan bij nieuwe innovaties binnen de tuinbouwsector. Zo is het bedrijf vanaf het begin betrokken geweest bij het toepassen van LED-belichting in de sector en de toepassing van UV-units voor ontsmetting. 

Ook vertelt Paul enthousiast over andere innovaties: “Eén van de mooiste apparaten die wij gemaakt hebben is de vloeibare bemestingsunit. Niet iets wat in veel bedrijven toegepast wordt, maar juist bij grootschalige tuinbouwprojecten. Op dit moment zijn we bezig met ultrafiltratie. Een aanvulling op UV-ontsmetting voor water en drainwater-ontsmetting. Het is een manier om met hoge ontsmettingscapaciteit het water te reinigen en zo te zorgen dat het gebruikte water hergebruikt kan worden in de teelt.”

Volgens Paul is een aantal ontwikkelingen in de tuinbouw belangrijk om te volgen. “Het telen in totaal gesloten omgevingen gaat in de toekomst nog veel meer betekenen. PB tec heeft al een aantal projecten in vertical farming en multi-layer systemen opgeleverd. Systemen waarin licht, temperatuur, lucht, water, arbeid en intern transport volledig afgesloten plaatsvindt, gaat naar mijn idee een vlucht nemen.”

Trouwe klanten
De afgelopen maanden heeft PB tec zich voorbereid op het afscheid van Paul en is gezamenlijk de kennis opnieuw in huis gehaald. Paul wordt vervangen door twee sterke technische krachten in de personen van Roy van Gaalen en Gerard van Lier. Remko Walta zal als Manager Operations zijn managementtaken overnemen.

"Deze nieuwe krachten versterken het enthousiaste en hechte team van jongens waar we al bijna 30 jaar mee samenwerken en waar ik ontzettend trots op ben. Ik kijk met plezier terug op wat we met hen en onze klanten bereikt hebben. Een aantal klanten in het bijzonder omdat ik met hen langdurig intensief heb gewerkt, zoals; Koppert Cress, Royal Pride, Agro Care, RedStar Trading, Ovata en Bunnik Plants. Deze klanten hebben ons al heel veel jaren het vertrouwen gegeven en dat vertrouwen is geheel wederzijds."

Paul is tot 1 juli werkzaam bij PB tec. Persoonlijke berichten aan hem kunnen via PB tec toegezonden worden.

Voor meer informatie:
PB tec
info@pb-tec.com
www.pb-tec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven