Qatar schenkt 72 kassen aan 24 lokale telers

Het ministerie van Gemeente en Milieu (MME) van Qatar heeft 72 kassen geschonken aan 24 verschillende kwekerijen. Het initiatief is bedoeld om lokale kwekerijen te ondersteunen bij het telen van versproducten in de zomer. Deze nieuwe ondersteuningsmaatregel zal de begunstigde kwekerijen aanmoedigen om hun productie te verhogen, zo deelde het ministerie onlangs op Twitter.

Daarnaast heeft het ministerie 6010 manden met zaden verstrekt aan 435 kwekerijen. 452 landbouwbedrijven met een totaal areaal van 13.600.000 m2 ontvingen ook hulp van het ministerie om het ploegen en egaliseren van de grond eenvoudiger te maken.

Het ministerie van Landbouw heeft de telers begeleid. In mei en juni 2021 bracht een team van deskundigen van het ministerie in totaal 788 bezoeken aan de teeltbedrijven om de telers de nodige begeleiding te geven.

Zelfvoorziening
De steun maakt deel uit van een project van MME waar miljoenen Qatari Riyal in worden gestoken om de lokale kwekerijen te helpen de groenten- en fruitteelt op een adequaat niveau te brengen. De State Food Security Projects 2019-2023, gelanceerd door MME, heeft als doel om Qatar in 2023 voor 70% zelfvoorzienend te maken wat de teelt van verse groenten betreft.

Om dit doel te bereiken, richten de projecten zich op het verhogen van de lokale voedselproductie op twee manieren. De eerste manier is om bestaande teeltbedrijven te stimuleren door ervoor te zorgen dat ze volledig en jaarrond productief kunnen blijven, dankzij de ontvangen kassen, de nieuwste tuinbouwtechnologieën en zaden, meststoffen en marketingplatforms.

De tweede manier is het opstarten van nieuwe grote projecten met de steun van de particuliere sector, in het kader waarvan reeds een aantal projecten zijn opgestart en momenteel in aanbouw zijn.

In januari van dit jaar onthulde het ministerie van Gemeente en Milieu farms te willen oprichten om de teelt van bladgroenten het hele jaar door te kunnen garanderen. Het agrarische seizoen in het land is beperkt tot enkele maanden, dus het idee achter het plan is om het hele jaar door bladgroenten te kunnen kweken met behulp van de voorgestelde farms. 

Bron: www.thepeninsulaqatar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven