“Gezond, vers en kant-en-klaar is wat de mensen graag willen”

Tweede In de Bogaard verswinkel geopend in Dordrecht

Tholen - Vorig jaar juni werd de eerste winkel flink uitgebreid (verdubbeld), begin juni dit jaar opende de tweede verswinkel In de Bogaard in Dordrecht. “Gezond, vers en kant-en-klaar is wat de mensen graag willen”, vertelt Corné in de Bogaard (30). Ook nu de horeca open is, blijven die verkopen op niveau.

In 2012 maakten ze de eerste winkel In de Bogaard al toekomstbestendig door deze uit te breiden met een productiekeuken. “Van oorsprong zijn we in 2006 gestart als groenteboer, maar in de loop der tijd schoven we steeds meer op richting bewerken, eerst door gesneden groentes, later kwamen er salades bij, zijn we maaltijden gaan koken, sapjes, soepen en andere verse producten gaan maken. Ook zijn we in assortiment uitgebreid en kaas, noten, zuivel en streekproducten als honing en eieren van telers en boeren uit de buurt.”

Dit concept is nu gekopieerd naar onze winkel in een andere wijk in Dordrecht. Hij is deze samen met zijn compagnon Thomas Nugteren gestart. “We zijn net open, dus het is nog een beetje aftasten wat de mensen willen, maar het loopt al leuk. Wat opvalt is dat vooral de bewerkte producten erg in de smaak vallen.”

Doordat alles in een keuken wordt geproduceerd is met de tweede winkel een behoorlijke efficiëntieslag te maken. Corona heeft een boost gegeven aan de verkopen, maar aan de andere kant viel de handel richting horeca en bedrijven stil. Gelukkig heeft het een het ander gecompenseerd. Nu de coronarestricties steeds verder worden afgebouwd en horeca weer open is, gaan die kanalen ook weer lopen. “De horeca is weer meer gaan bestellen, maar de omzet in de winkel loopt niet terug. Het was een beetje de vrees dat in de winkel minder verkocht zou worden maar dat valt echt reuze mee”, constateert Corné.

Naast de twee winkels is er ook een online In de Bogaard verswinkel. “In verhouding met het totaal is het qua omzet een schijntje, maar het online gebeuren groeit wel heel hard. In coronatijd is er veel gebruik van gemaakt. We promoten het verder niet echt. Een fruitmand of bestellingen voor salades bij de bbq zijn nog wel interessant voor ons, maar we hebben liever dat mensen naar de winkel komen, dat is veel leuker.”

Voor meer informatie:
Corné in de Bogaard
In de Bogaard Verswinkel
infoboogaard@solcon.nl
www.indebogaard.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven