Waarde tussen € 1,3 en € 1,7 mln

Spaanse Primafrio waagt zich aan beursgang

Primafrio Corporación, een koeltransportbedrijf uit de regio Murcia, zal op 24 juni zijn debuut maken op de Spaanse beurs. De prijs van de aandelen zal schommelen tussen € 9,30 en € 12,10 per aandeel. Het bedrijf zal daarmee gewaardeerd worden op een bedrag tussen
€ 1,30 en € 1,69 mln.

De Nationale Beurscommissie heeft de eerste openbare aanbieding  van Primafrio goedgekeurd, bestaande uit 25% van de aandelen van het bedrijf plus een overtoewijzingsoptie van maximaal 10% van het aantal aangeboden aandelen. Daarmee zou het aandeel vrij verhandelbare aandelen tussen de 25% en 27,5% komen te liggen.

De beursintroductie is uitsluitend gericht op gekwalificeerde beleggers en de aandelen van Primafrio zullen naar verwachting op 24 juni worden verhandeld onder de ticker PRF op de beurzen van Madrid, Barcelona, Valencia en Bilbao.

Oprichters blijven aandeelhouder
Primafrio verzorgt het wegtransport van gekoelde groenten en fruit. De oprichters Juan Conesa en José Esteban Conesa blijven een meerderheidsbelang in het bedrijf behouden.

Wat het dividendbeleid betreft, is de vennootschap voornemens een uitkeringspercentage van 60% te handhaven. In 2020 had het bedrijf een omzet van € 458 miljoen.

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven