Kind Technologies verkoopt haar farma-activiteiten

De Nederlandse hightech-groep Kind Technologies verkoopt dochteronderneming Vimec Applied Vision Technology. Dat bedrijf voert kwaliteitsinspectie en procescontrole van farmaceutische glazen verpakkingen uit. Met de stap zet Kind Technologies vanaf nu volledig in op agritech, in het bijzonder op het gebied van Computer Vision, Robotica, AI en Data.


Alex E. Kind en Richard Vialle, oprichters van Kind Technologies

In 2014 nam Kind Technologies Vimec Applied Vision Technology over. Het bedrijf is nu bijna 30 jaar actief in kwaliteitsinspectie en procescontrole van farmaceutische glazen verpakkingen zoals ampullen, vials, cartridges en spuiten. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende speler in haar vakgebied en groeide het aanzienlijk in omzet en omvang. "We zijn bijzonder trots dat Tiama Vimec heeft overgenomen. We zien zo dat de toekomstige groei en continuïteit veiliggesteld zijn voor onze voormalige collega's, klanten en partners. We zien dit als de beloning voor al het harde werk dat het team erin heeft gestoken", zegt Alex E. Kind, CEO & Founder van Kind Technologies.

Focus op agritech
Met de transactie richt Kind Technologies zich nu voor honderd op de agritechmarkt. Met haar bedrijven Crux Agribotics, KOAT en Martin Stolze ligt de primaire focus op material handling, logistiek, robotisering en industriële automatisering van de glastuinbouw. "Het is onze ambitie om een toonaangevende Nederlandse agritechgroep te zijn die bijdraagt aan een betere wereld, waar de distributie van planten en voedsel wordt verbeterd. Wij geloven dat onze geavanceerde automatisering en robotisering in combinatie met slim gebruik van data en AI de productiviteit verhoogt per vierkante meter en verspilling minimaliseert. We brengen de Nederlandse Brainport (High-tech regio Eindhoven), samen met het episch centrum van de wereldwijde tuinbouw, Greenport (regio Westland)", zegt Richard Vialle, CCO & Founder van Kind Technologies.

Fors investeren
Kind Technologies investeert fors in R&D en innovatie van bestaande productlijnen bij KOAT en Martin Stolze. Dit resulteert volgens Richard in ‘een sterke roadmap van bewezen material handling en logistieke systemen naar geavanceerde automatisering, robotisering en data’. “In de toekomst zal alle door ons, ontwikkelde hardware slim zijn en data uitwisselen. Met haar zelflerende algoritmes (AI) zal deze data waardevolle informatie genereren voor telers, kassenbouwers en investeerders die ze kunnen combineren met andere data over klimaat en opbrengst.”

Kind Technologies heeft de ambitie om een leidende groep te zijn op dit vlak, vertelt Richard. “Met Crux Agribotics zijn wij
dit reeds aan het realiseren in het post-harvest domein. Met de ontwikkeling van de SortiPack-robotfamilie voor geautomatiseerd classificeren, sorteren en verpakken, vervangen robots manueel werk en genereren AI-algoritmes data om verspilling te minimaliseren en opbrengst, uniformiteit en gewicht per verpakt product te optimaliseren." SortiPack biedt volledige track and tracing van het verwerkte fruit en de verwerkte groenten, van de rij in de kas tot de gewenste verpakking van de klant.

Gerichte overnames
Naast productontwikkeling wil Kind Technologies haar groei en aanwezigheid versnellen door middel van gerichte overnames. Het doel achter deze strategie is om het aanbod aan te vullen of om de markttoegang te vergroten, legt Richard uit. “Ons ultieme doel is om op te treden als voorkeursleverancier voor de waardeketen, door kassenbouwers, telers, installateurs en veredelaars technologie en data te bieden die zij kunnen gebruiken om hun kernprocessen te optimaliseren.”

Eerder dit jaar investeerde Kind Technologies in joint venture Hortlilogics samen met Berg Hortimotive en HortiKey (beide onderdeel van Royal Brinkman) voor geïntegreerde Smart Greenhouse Logistics. In de komende maanden zullen aanvullende samenwerkingsverbanden volgen in verschillende regio's van de wereld om lokale aanwezigheid en one-stop-shop naar de glastuinbouw en versmarkten te garanderen.

Voor meer informatie:
Kind Technologies
oneof@kindtechnologies.nl
www.kindtechnologies.nl 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven