Bandall Productie is verhuisd naar een 100% energieneutrale fabriek

Begin dit jaar heeft Bandall een nieuwe moderne fabriek in gebruik genomen in Heemskerk. Een belangrijke reden is dat Bandall groeit. Wereldwijd is men op zoek naar oplossingen die leiden tot minder verpakkingsafval en duurzame verpakkingsmethodes en daar kan Bandall een belangrijke bijdrage aan leveren. Daar komt bij dat de vraag naar snelle volautomatische banderolleermachines een behoorlijke vlucht heeft genomen en dat vraagt om ruimte.Tot op de dag van vandaag heeft Bandall nog relatief weinig ruchtbaarheid aan de opening van de nieuwe productielocatie gegeven, maar dat heeft puur met de pandemie te maken. Dit heeft wel het voordeel gebracht dat het bedrijf de afgelopen maanden de fabriek gefaseerd heeft kunnen inrichten, zonder deadline van een officiële opening. Finetuning van zowel de productieruimtes als de kantoren is nog steeds in volle gang.

Ultramodern en duurzaam
De nieuwe fabriek heeft ruim 2.500 m² vloeroppervlak, waarvan circa 500 m² kantoor. Het gebouw is 100 procent energieneutraal. Warmte-terugwininstallaties zorgen voor warmte in de winter en voor koeling in de zomer. 260 zonnepanelen zorgen voor eigen energievoorziening. Daarnaast is waar mogelijk gebruikgemaakt van duurzame, recyclebare materialen. Al het houtwerk heeft het FSC-keurmerk.Aan de buitenzijde van de kantoren en bij de entree zorgen grote bewegende houten dwarslamellen voor een optimale stand ten opzichte van binnenkomend dag- en zonlicht. De fabriekshal is grofweg verdeeld in drie productieafdelingen; voor onder andere standaard modellen, automaten en specials. Alles is gericht op flow, efficiency en groei. De productielijnen zijn bovendien van meerdere beeldschermen voorzien, voor het opvragen en bekijken van werktekeningen.

Het verkoopkantoor van Bandall blijft overigens gewoon in De Meern. En inmiddels zijn er ook eigen vestigingen geopend in Amerika, Canada en Duitsland.

Voor meer informatie:
Bandall
Damzigt 45
3454 PS De Meern
+31 (0)348 431 520
info@bandall.com    
www.bandall.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven