KVK Trendrapportage Bedrijfsleven over mei 2021

Tijdens de coronacrisis zijn er veel nieuwe webshops gestart, vrijwel elke maand meer dan 3.000. Aan deze trend lijkt nu langzaam een einde te komen, meldt de Kamer van Koophandel.

Het aantal startende webshops is in de maand mei gedaald tot 2.052, het laagste aantal sinds april 2020. Dit in tegenstelling tot de horeca: hier zien we het aantal bedrijven weer toenemen. KVK signaleert deze maand over alle sectoren heen een stijging in het totaal aantal starters van 8% ten opzichte van mei 2020. Het aantal geregistreerde stoppende bedrijven, de zogeheten stoppers, is in de maand mei afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal geregistreerde faillietverklaringen is 133 in de maand mei. Dit is maar liefst 51% minder dan in mei 2020. Dit blijkt uit het maandelijkse Trendrapport Bedrijfsleven van KVK. Het totaal aantal Nederlandse bedrijven bedroeg op 31 mei 2021 2.131.109.

Horeca
Het aantal starters en stoppers in de horeca komt de afgelopen 3 maanden weer terug op het niveau van voor de corona-pandemie. In maart dit jaar was er een piek te zien in het aantal starters (856 starters, het hoogste aantal sinds februari 2020). Het aantal starters in de horeca bedroeg in mei 692 en er stopten er 343. Joris Knoben: “De horeca heeft een extreem lastige tijd achter de rug. Dat het aantal starters desondanks relatief hoog is gebleven zit hem vooral in de enorme groei van afhalen en bezorgen. Met de aangekondigde versoepelingen zal komende zomer ook de ‘traditionele’ horeca een comeback maken.”

Bron: KVK

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven