Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tilburg begint groenten-campagne voor jonge kinderen

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) start een campagne samen met Sportbedrijf Tilburg, Servicebureau Kinderopvang en GGD HvB om kinderen in Tilburg meer groenten te laten eten. Met 'Groente, zet je tanden erin' wil JOGG samen met de gemeente ouders stimuleren om hun kinderen meer groenten te laten eten.

Samen met ruim 75 kinderopvangorganisaties, 9 consultatiebureaus, 18 supermarktvestigingen en de GGD worden groentepakketten, groentebordjes en moestuinpakketten geleverd en mascottes Wendy Wortel en Tamira Tomaat delen snoepgroenten uit aan kinderen.

Kick off
De aftrap van de campagne was bij MFA de Dirigent op 1 juni. Kindercrèche Dirigent en Kinderopvang Tjil! ontvingen een groentepakket uit handen van de verschillende supermarktketens. Door de campagne leren kinderen door middel van kleur en smaak spelenderwijs verschillende groenten kennen, leren ze hun smaak te ontwikkelen en gaan ze ook thuis gevarieerder eten. 

Groenrijk Tilburg stelt voor de kinderopvang tegen gereduceerd tarief een moestuinpakket beschikbaar en Bibliotheek Midden Brabant heeft boekentafels met het thema ‘groente’ ingericht en heeft passende boekenpakketten gemaakt voor de kinderopvang.

Groentestartpakket
De hele maand juni staan groenten centraal binnen de kinderopvang. Een van de onderdelen van de campagne is het groentestartpakket. In dit themapakket staat elke week een andere kleur centraal. Door middel van posters, bingokaarten en receptenkaarten worden er tips gegeven om meer groentemomenten te creëren en om zo groente eten te bevorderen bij kinderen. Met het moestuinpakket van Groenrijk kunnen kinderopvanglocaties daarnaast starten met een eigen moestuin.

Week van de gezonde jeugd
Van 7 t/m 11 juni is het de nationale Week voor de Gezonde Jeugd. Tijdens deze week vraagt JOGG samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. De groentecampagne van JOGG valt ook in die week.

Bron: Gemeente Tilburg

Publicatiedatum: