Biobest gaat Israëlische bestuivingsrobots exclusief verkopen in Noord-Amerika

Biobest Group investeert in Arugga AI Farming uit Israël en gaat nu de Israëlische bestuivingsrobots exclusief verkopen in de Verenigde Staten en Canada. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend. Biobest doet de investering in een financieringsronde die voor Arugga was uitgeschreven. 

Arugga AI Farming is een start-up die gevestigd is in Israël. Het werd opgericht in 2017 en ontwikkelt robotoplossingen voor de glastuinbouw. Vanaf de start heeft het bedrijf zijn productontwikkeling gericht op de robotbestuiving van tomaten als alternatief voor hommelbestuiving en handmatige methoden.

Iddo Geltner, CEO van Arugga: “We hebben onze bestuivingsrobots getest in tomatenkassen en hebben indrukwekkende resultaten behaald. We hebben tot wel 5% meer opbrengst waargenomen ten opzichte van hommelbestuiving en handmatige bestuiving. Tegelijkertijd pakken onze robots ook andere knelpunten in de tomatenteelt aan. We zijn nu klaar om met de commercialiseringsfase te starten en hebben al belangrijke stappen gezet om te kunnen beginnen met de implementatie van onze technologie in de VS en Canada. Onze overeenkomsten met Biobest verzekeren ons van een brede en snelle marktintroductie.”

Focus op Noord-Amerika
Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “We zijn onder de indruk van hun ondernemerschap en de resultaten van hun eerste proeven met robotbestuiving zijn veelbelovend voor de toekomst. Meer dan 30 jaar geleden startte Biobest als eerste met de commerciële productie van hommels en dit was een ware revolutie voor de tomatentelers. We zetten ons dagelijks in om onze telers van over de hele wereld, elk in hun eigen specifieke context, te voorzien van de allerbeste oplossingen voor bestuiving en biologische bestrijding. Wij zijn van mening dat de hightech tomatenteelt in Noord-Amerika waarschijnlijk een van de eerste markten zal zijn waar de Arugga-technologie zal aanslaan en we willen samen met Arugga vooroplopen op het gebied van innovatie in de bestuiving. We werken al samen aan het uitvoeren van commerciële proeven met toonaangevende telers en hebben ambitieuze plannen voor een gezamenlijke commerciële uitrol.”

Beide bedrijven verwijzen ook naar de bredere transformatie van de glastuinbouw en wijzen erop hoe snel digitalisering hand in hand zal gaan met duurzaamheidswinst. Het Arugga-team verduidelijkt dat het al werkt aan aanvullende modules die het aanbod aan functionaliteiten van zijn robotplatform nog zullen vergroten.
Biobest gelooft dat robotisering, artificiële intelligentie en digitalisering de toekomst van de glastuinbouw zullen bepalen. 

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Arugga AI Farming
www.arugga.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven